Annons

Annons

Annons

Glädjebeskedet: Nu kan du gå hela vägen runt Munksjön igen

Text

Två år skulle promenadstråket runt Munksjön vara delvis avstängt. Nu har Södra Munksjön Utvecklings AB gjort en helomvändning. Redan imorgon, fredag, öppnar de upp allt igen.

– Det är kul att kunna öppna, framför allt när sommaren är här och det fina vädret kommer igång, säger Henrik Gustafsson, vd för Södra Munksjön Utvecklings AB.

Delar av promenadstråket runt Munksjön skulle vara stängt i två år. Nu görs det en helomvändning - redan imorgon går det att promenera på den populära sträckan runt sjön igen.

Det var i höstas som dråpslaget kom för Jönköpingsborna. Promenadstråket runt Munksjön, eller rättare sagt längs den södra stranden, skulle stängas i två år. Anledningen var att det behövdes sanering av parkområdet och det skulle även göras ledningsarbete.

Annons

Annons

Nu har den tiden kortats av rejält. Redan imorgon, fredag, vid 14.00 kommer promenadstråket att öppnas upp för de som är sugna på att gå runt sjön.

– Det är kul att kunna öppna, framför allt när sommaren är här och det fina vädret kommer igång. Det är ju ett hyggligt populärt promenadstråk och det har kanske inte varit så kul att inte kunna gå runt där. Men nu har vi arbetat fram lite och kommit fram till att vi kan öppna igen, säger Henrik Gustafsson, vd för Södra Munksjön Utvecklings AB.

Så här är tanken att det ska se ut vid Skeppsbroparken när det är färdigt.

Henrik Gustafsson, vd för Södra Munksjön Utvecklings AB

Framför allt är det att det har pålats längs med hela vägen som har gjort att de av säkerhetsskäl behövt stänga av området. Men pålningarna blev klara under förra veckan. Enligt Henrik beror det på en kombination av planering, hårt arbete och samarbete mellan de olika bolagen som jobbar med byggnationerna vid Södra Munksjön.

Henrik Gustafsson berättar vidare att de kanske behöver stänga av delar under etapper framöver, men förhoppningsvis ska det gå att bara leda om runt arbetet så att man fortfarande ska kunna gå runt Munksjön. Men det är först om ett år som det är aktuellt och då är det på grund av de ska bygga en park.

Annons

– Vi vill inte bygga en park i vintern, så om ett år blir det nog. Men vi ska försöka ha det öppet i fortsättningen också. Vi hade ju öppet i början, men tyvärr respekterade inte alla avgränsningarna som vi hade, säger Henrik Gustafsson.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan