Annons

Annons

Annons

Annons

Fotboll

J–Södra lyfter upp 16-åring: ”Det ska bli spännande”

Text: 

Under våren har en spelare från Jönköpings Södras U17-lag fått chansen att träna med föreningens a-trupp. Nu står det klart att 16-åringen flyttas upp permanent.

– Det är jättekul att få en sån här chans. Det ska bli spännande, säger mittfältaren om chansen att regelbundet få träna med ett elitlag.

Elias Nordström under en av vårens träningar med a-laget. Nu kommer han permanent träna med seniorlaget.

Jönköpings Södra meddelar att mittfältaren Elias Nordström, född 2004, imponerat under sina träningar med a-laget och av den anledningen nu flyttas upp permanent. Nordström anslöt till J-Södra från sin moderklubb Barnarps IF 2017.

Annons

Annons

Under våren har det blivit ett antal träningspass och tre internmatcher med J-Södras a-lag för den unga talangen, som förra sommaren även var på plats på Svenska fotbollförbundets elitläger i Halmstad.

– Det ska bli en rolig utmaning att träna med a-laget kontinuerligt. Sen är förhoppningen att få sitta på bänken någon match och förhoppningsvis få hoppa in någon gång, säger Nordström till J-Södras hemsida och beskriver skillnaden mellan U17 och a-lag:

– Det skiljer mycket i tempo. Det märks att man måste spela snabbare, släppa bollen snabbare och så. Sen är det naturligtvis mycket mer fysiskt.

”Haft en stark utveckling”

Andreas Brännström ger sin syn på beslutet att lyfta upp Nordström i a-truppen:

– Elias har sedan förra sommaren haft en stark utveckling. Unga spelare pratar ofta om att få chansen, men i Elias fall har han inte fått någonting. Han har jobbat på målmedvetet och gjort det så bra att det här är ett naturligt nästa steg för honom. Vi är väldigt glada att han är med oss och nu ska vi jobba för att han blir en spelare som ännu yngre spelare kan ha som förebild.

Inför säsongen skrev Daniel Strandsäter, född 2001, ett a-lagskontrakt med J-Södra och även Gabriel Andrén tillhör a-truppen.

– Vi har gjort en del förändringar inom akademin den senaste tiden. Vi har inrättat en utvecklingsgrupp för att skapa en brygga mellan akademi och a-lag. Där har Elias varit en spelare som stuckit ut på ett fint sätt. Vi önskar Elias all lycka till framöver, säger J-Södras akademichef Sami Belay.

Annons

Annons

Till toppen av sidan