Annons

Annons

Insändare
Regionen behöver uppdatera personalpolitiken

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Insändare

Jag läser insändaren från ambulanssjuksköterskan torsdag 28/5 och artikeln fredag 29/5 om hur regionens chefer skickar ut meddelande till personalen om indragen semester utan att man följt regelverket på arbetsmarknaden. När facket kallar till förhandling så dyker arbetsgivaren inte ens upp.

Jag häpnar och ser med bestörtning hur en stor offentlig arbetsgivare som regionen beter sig som om tiden när arbetstagare var undersåtar fortfarande råder. Här behöver politikerna uppdatera arbetsgivaren om vad som gäller år 2020, det kanske är dags att rensa upp lite i ledningen, eller åtminstone ta en och annan i örat? En framgångsrik verksamhet byggs med kompetent och lojal personal som arbetsgivaren ser som en resurs. Om Regionen vill behålla den framgångsrika bilden så behöver man uppdatera personalpolitiken till modern tid.

Annons

Som medborgare och skattebetalare känner jag stor oro för vilken sjukvård som kommer att finnas kvar när alla fantastiska och kompetenta medarbetare markerar att de inte är undersåtar utan har alla möjligheter att söka sig bort från regionen, vad blir då kvar? En raserad sjukvård som blir väldigt svår att bygga upp igen och en självgod ledning som skrattar hela vägen till banken.

Annons

Lise-Lott

Annons

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy