Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Vaggeryd

Nytt fjärrvärmeverk klart redan 2025? ”Annars har vi en olaglig verksamhet”

Så snart som 2025 kan Vaggeryds nya fjärrvärmeverk stå klart på Götaström. Men fullmäktiges återremittering av borgensbeslutet sätter käppar i hjulet. – Drar det ut för långt på tiden kommer vi att ha en olaglig verksamhet, säger Rikard Larsson som är vd för Vaggeryds Energi.

Inför kommunfullmäktige hade Vaggeryds Energi ansökt om en generell borgen på 280 miljoner kronor för framtida investeringar. I underlaget angavs att investeringsbehovet gällde ett nytt fjärrvärmeverk på Götaström mellan Skillingaryd och Vaggeryd. Frågan ledde till rabalder i fullmäktige där C under ledning av Ulf Abrahamsson ville återremittera frågan. Abrahamsson ansåg att de tre olika investeringsalternativ som förelåg – att bygga nytt fjärrvärmeverk i egen regi, att renovera befintliga pannor eller att köpa värme från Jönköpings Energi och värmeverket på Torsvik – inte hade redovisats tillräckligt ingående för fullmäktige. Därmed gick C emot M, KD och S som förordat fullmäktiges bifall. Efter omröstning återremitterades frågan till kommunstyrelsen som nu har fått i uppdrag att ta fram kalkyler på de tre olika investeringsförslagen, innan fullmäktige fattar beslut om borgen.

Läs vidare med Digital!

8 kri veckan i 8 veckor

Läs dina lokala nyheter för 8 kr/vecka i 8 veckor - du betalar 32 kr/månad. Därefter tillsvidare 129 kr/månad.

Det här ingår i Digitalpaketet

  • Alla lokala nyheter på vår sajt och nyhetsapp.
  • Läsarshoppen med mängder av erbjudanden – spara tusenlappar!
  • Ingen bindningstid - säg upp när du vill.
Vi är en del av Bonnier News (559080-0917)
Betalningar hanteras av Klarna

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy