Annons

Annons

Annons

Annons

Mullsjö

Stormen kring morgonfritids har blåst över

Förändringar inom fritidsverksamheten i Mullsjö kommun fick upprörda föräldrar att skriva öppet om sin starka kritik på sociala medier i början av sommaren. Lagom till skolstarten har stormen nu lagt sig och den nya fritidsmodellen har införts med gott resultat.

– Vi har pratat med de här föräldrarna och känner nu att det här blir bra, säger Karin Norman, rektor på Gunnarsboskolan 4–6.

Text: 

Vårdnadshavare till barn på Gunnarsboskolan blev väldigt upprörda över förändringar inom fritidsverksamheten, men nu är alla på samma bana, menar rektor Karin Norman.

Bild: Johan Nordenström

Annons

Bakgrunden till de kritiska diskussionerna som hölls på sociala medier innan sommaren är de förändringar som från och med höstterminen träder i kraft inom fritidsverksamheten. Barn i årskurs fyra till sex kommer inte längre att få vara på fritidshemmet innan skolan börjar på morgonen, inte utan särskild behovsplacering. Istället finns nu en öppen fritidsverksamhet mellan klockan 14 och 17 på skoldagar och mellan 8 och 17 på lovdagar. De barn som tidigare varit på fritidshem även innan skoltid måste nu alltså ansöka om behovsplacering för att kunna få en plats.

Läs vidare med Digital!

8 kri veckan i 8 veckor

Läs dina lokala nyheter för 8 kr/vecka i 8 veckor - du betalar 32 kr/månad. Därefter tillsvidare 129 kr/månad.

Ingen bindningstid. Säg upp när du vill.

Visa vad som ingår i Digital

Det här ingår i Digitalpaketet

  • Alla lokala nyheter på vår sajt och nyhetsapp.
  • Läsarshoppen med mängder av erbjudanden – spara tusenlappar!
  • Nyhetsbrev med de senaste nyheterna – direkt i mejlen varje dag.

Annons

Annons

Till toppen av sidan