Annons

Annons

Annons

Annons

Månsarp

Efter allvarliga kritiken: Så ska fler incidenter på Tallbackagården undvikas

Attendo beskriver sitt boende Tallbackagården som en hemlik och trygg miljö – men IVO:s utredare bedömde i somras att en placering på boendet innebar fara för liv och hälsa. Utredningen gjordes efter flera allvarliga händelser på boendet, varav tre med dödlig utgång, och nu har Attendo svarat på hur de ska bli bättre.

”Verksamheten är belägen i ett naturskönt område utanför Jönköping där vi erbjuder en hemlik och trygg miljö”, skriver Attendo på sin hemsida. Men IVO:s utredning som presenterades under sommaren visade att en placering på boendet innebar fara för liv och hälsa. Nu har Attendo svarat på vilka åtgärder de vidtar för att rätta till bristerna.

Bild: Johan Leijon

Annons

Inspektionen för vård och omsorg, IVO, granskade inför sitt beslut närmare 100 avvikelser som skett på boendet för personer med psykiska funktionshinder, varav flera allvarliga händelser. Många av avvikelserna gäller läkemedelsbrister, men man nämner också fyra specifika händelser där personer har råkat riktigt illa ut. Under hösten 2017 dog två brukare av kvävning, i juli 2019 drunknade en brukare som inte kunde simma, och i september samma år blev en anställd allvarligt skadad när denne knivhöggs av en brukare.

Läs vidare med Digital!

8 kri veckan i 8 veckor

Läs dina lokala nyheter för 8 kr/vecka i 8 veckor - du betalar 32 kr/månad. Därefter tillsvidare 129 kr/månad.

Ingen bindningstid. Säg upp när du vill.

Visa vad som ingår i Digital

Det här ingår i Digitalpaketet

  • Alla lokala nyheter på vår sajt och nyhetsapp.
  • Läsarshoppen med mängder av erbjudanden – spara tusenlappar!
  • Nyhetsbrev med de senaste nyheterna – direkt i mejlen varje dag.

Annons

Annons

Till toppen av sidan