Annons

Annons

Annons

Dödliga våldsdådet i Huskvarna stadspark

Andra dödliga dådet i Huskvarna på två år – 14-åringen är välkänd av socialtjänsten: ”Varför det hänt igen är frågor vi ställer oss”

Likheterna är kusliga. För andra gången på två år sker ett dödligt våldsbrott i en park i Huskvarna och båda gångerna är ungdomar under 15 år bland de misstänkta.
– Det är jättetragiskt och varför det har hänt igen är givetvis frågor som vi ställer oss, säger Lilian Elmqvist, områdeschef på socialtjänsten i Jönköpings kommun.

Lilian Elmqvist, områdeschef på socialtjänsten i Jönköpings kommun, om att en minderårig person på nytt misstänks för ett våldsbrott med dödlig utgång.

Bild: Arkivbild, Joel Wennerberg

Annons

I augusti 2018 avled hemlöse "Gica" från Rumänien efter att ha blivit misshandlad i Smedbyparken i Huskvarna. En vid tidpunkten 17-årig pojke dömdes för grov misshandel och en bevistalan i hovrätten klargjorde även skuld för samma brott för en 14-årig pojke som inte var straffmyndig vid brottstillfället. I utredningen stod det klart att 17-åringen sedan tidigare var välkänd av kommunens socialtjänst.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan