Annons

Annons

Annons

Klevshult

Vinglade över E4 med 32 ton tung lastbil – skyllde grova rattfylleriet på polska kakor

Den 32 ton tunga lastbilen vinglade över E4 så till den milda grad att bakomvarande fordon inte vågade köra om. Analysresultatet visade att lastbilschauffören hade närmare två promille i blodet men ändå förnekade mannen brott och skyllde på kakorna som han hade köpt på en bensinmack i utlandet.

Text

Den 32 ton tunga lastbilen vinglade över E4 så till den milda grad att bakomvarande fordon inte vågade köra om. Analysresultatet visade att lastbilschauffören hade närmare två promille i blodet men ändå förnekade mannen brott och skyllde på kakorna som han hade köpt på en bensinmack i utlandet. OBS: Bilden är en genrebild från ett annat tillfälle, fordonen på bilden har ingen koppling till artikeln. Foto: Johan Nilsson/TT

Annons

Måndagen den 8 februari fick polisen tips om en lastbil på E4 som vinglade över vägbanan på ett sådant sätt att ingen vågade försöka ta sig förbi, vilket tidningen skrev om dagen det hände. Polisen ryckte ut från Värnamo och försökte att få lastbilschauffören att svänga in vid Hörle rastplats men fick inte stopp på ekipaget förrän de nådde Klevshult.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan