Annons

Annons

Annons

Internationella kvinnodagen

Debatt
Kvinnors dåliga löner har samhällsfarliga konsekvenser 

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Trots att kvinnor har högre utbildning än män tjänar kvinnor fortfarande mindre.

Bild: TT

Annons

DEBATT. Kvinnors löner är 9,9 procent lägre än mäns. Omräknat till tid betyder det att kvinnor jobbar gratis efter klockan 16:12 varje dag, medan män får betalt för hela sin arbetsdag till klockan 17:00. Coronapandemin, med tiotusentals döda och en extrem arbetsbelastning inom vård och omsorg, visar att kvinnors dåliga löner och arbetsvillkor har livs- och samhällsfarliga konsekvenser.

Trots att kvinnor har högre utbildning än män tjänar kvinnor fortfarande mindre. Att kvinnors heltidslöner i genomsnitt är 9,9 procent lägre än mäns motsvarar 3 700 kronor i månaden och 44 400 kronor per år. Omräknat till tid betyder det att kvinnor jobbar gratis efter klockan 16:12 varje dag, medan män får betalt för hela sin arbetsdag.

Annons

Coronapandemin har gjort det tydligt att undervärderingen av kvinnodominerade yrken och sektorer har livs- och samhällsfarliga konsekvenser. Kombinationen av otrygga anställningar, hårt pressad arbetsmiljö, brist på kompetensutveckling och bristande förutsättningar för ett närvarande ledarskap inom äldreomsorgen är huvudorsaker till att så många avlidit av covid-19. Arbetsmiljön inom vården är så pressad att anställda drabbats av posttraumatisk stress.

Annons

Låt detta bli en väckarklocka för det akuta behovet att rätta till de ojämställda lönerna och villkoren en gång för alla. Vi inom 16:12-rörelsen vill:

• Ge kvinnor och män samma möjlighet till heltidsarbete och trygga anställningsformer. Bättre villkor i kvinnodominerade sektorer stärker kvinnors ekonomiska självständighet och ökar kvaliteten i verksamheterna.

• Synliggör och åtgärda strukturella löneskillnader. I kvinnodominerade yrken och branscher är lönen lägre än i mansdominerade. Kvinnors arbete måste uppvärderas så att lönerna motsvarar arbetets krav, kompetens och ansvar.

• Öka tillsynen och skärp sanktionerna för de arbetsgivare som ignorerar lagens krav. För att arbetsgivare ska följa lagen och åtgärda osakliga löneskillnader mellan kvinnor och män krävs att Diskrimineringsombudsmannens tillsyn skärps och arbetsgivare som bryter mot reglerna ska möta kännbara påföljder.

• Säkerställ ett jämställt uttag av föräldraförsäkringen. Jämställda löner förutsätter att föräldrar tar lika mycket ansvar för barn och obetalt hemarbete. Regering och riksdag måste ta tydligare steg framåt.

Annons

• Pensionerna måste bli jämställda. Kvinnor har 31 procent lägre pensioner än män. Pensionssystemet behöver reformeras och skillnaden mellan kvinnor och mäns tjänstepension utjämnas.

16:12-rörelsen genom:

Annons

Maria Carlsson

Ordförande Vision Jönköpings kommunavdelning

Angela Hafström

Ordförande Liberala kvinnor i Jönköpings län

Gunnel Hall

Ordförande KvinnorKan

Helena Perlerot

Ordförande Jönköpingskretsen Fredrika Bremer-förbundet

Desiré Törnqvist

Ordförande S-kvinnorna i Jönköpings län 

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan