Annons

Annons

Annons

Jönköping

Kyrkan blir vaccinationscentral för Huskvarnaborna – vädjar om att undvika ta bilen dit: ”Självklart beslut att hjälpa till”

Flera kyrkor har lånat ut sina lokaler till vårdcentraler för att underlätta vaccineringen mot covid-19. Nu är det klart att Equmeniakyrkan i Huskvarna ställer om och blir en vaccinationscentral i vår.
– I grunden vill vi hjälpa till och därför var det ett självklart beslut. Kan våra lokaler då vara till hjälp så är det fantastiskt, säger Leif Larsson, kyrkans pastor.

Text

Olle Darelid och Leif Larsson från Equmeniakyrkan ser det som positivt att kunna hjälpa till. Anette Sparf och Sara Nyman är nöjda med att avtalet mellan berörda vårdcentraler och kyrkan nu är påskrivet: ”Vår grundtanke var att vara kvar i Huskvarna”.

Bild: Tobias Hellgren

Annons

Equmeniakyrkan kommer att användas som en vaccinationscentral senare i vår. Det står nu klart efter att Kungshälsan, Rosenhälsan och Tenhults vårdcentral slutit ett avtal med kyrkan som innebär att Huskvarnaborna kommer kunna vaccinera sig mot covid-19 utan att behöva lämna bygden.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan