Annons

Annons

Annons

Gränna

Nytt bakslag för papperslöse Thomas – nu är det på liv och död: ”Jag måste vaccinera mig men jag är mellan två system”

Pensionären Thomas Ljungquist sitter fast mellan två system – Belgien ser det som att han har flyttat till Sverige, Sverige anser att han hör hemma i Belgien. Nu har rättsfallet nått vägs ände i Sverige.
Samtidigt oroar sig Thomas, som tillhör en riskgrupp, för hur han ska lyckas få vaccinet mot covid-19 utan att vara folkbokförd någonstans.
– Nu ska EU-kommissionen titta på om de ska gå vidare och dra Sverige inför rätta i EU-domstolen, säger Thomas Ljungquist.

Text: 

Thomas Ljungquists fall kommer inte att prövas av Högsta förvaltningsdomstolen. Nu står hans hopp till EU-kommissionen. Foto: Henrik Montgomery/TT/Privat

Annons

Vi har vid flera tillfällen skrivit om den pensionerade EU-tjänstemannen Thomas Ljungquist, som efter 25 år i Bryssel såg fram emot att tillbringa pensionärstillvaron på familjegården utanför Gränna. Planerna gick om intet när det visade sig att Skatteverket inte tillåter att Thomas Ljungquist skriver sig i Sverige igen. De anser att hans egentliga boplats är i Bryssel med sin fru som avslutar sin tjänstgöring för EU först om några år och därför inte kan flytta till Sverige.

Läs vidare med Digital!

8 kri veckan i 8 veckor

Läs dina lokala nyheter för 8 kr/vecka i 8 veckor - du betalar 32 kr/månad. Därefter tillsvidare 129 kr/månad.

Ingen bindningstid. Säg upp när du vill.

Visa vad som ingår i Digital

Det här ingår i Digitalpaketet

  • Alla lokala nyheter på vår sajt och nyhetsapp.
  • Läsarshoppen med mängder av erbjudanden – spara tusenlappar!
  • Nyhetsbrev med de senaste nyheterna – direkt i mejlen varje dag.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan