Annons

Annons

Annons

Familjen Ozoev kan bli utkastade ur Sverige

Familjens jurist kritisk mot inlåsningen: ”Finns ingenstans att göra av de här människorna”

Familjen Ozoevs juridiska ombud Claes Ottosson anser att frihetsberövandet av pappan och sonen är ett försök att pressa dem att hjälpa till på ett sätt som de inte kan. Han ser inte vart Sverige skulle kunna skicka familjen och är mycket kritisk till Migrationsverkets och Polisens agerande.

– Man har spärrat in Michael och Konstantin på helt obestämd tid, det är det som är så fruktansvärt, säger Claes Ottosson.

Text

Konstantin och Nataljia Ozoev vid sin apatiska son Romans sjukbädd i februari. Till höger: Juristen Claes Ottosson och hans kollega Isabella Düzgün har jobbat med familjen Ozoevs fall sedan i höstas. Bilden är en skärmavbild från ett videosamtal med reportern.

Bild: Jasmin de Freitas

Annons

Claes Ottosson på juristbyrån Independia Law fick kännedom om den tadzjikistanska familjen Ozoevs situation hösten 2020, och bestämde sig för att försöka hjälpa till. Just nu jobbar han och kollegan Isabella Düzgün med att försöka få pappa Konstantin och sonen Michael ut ur Migrationsverkets förvar i Märsta respektive Göteborg.

0 kren månad

Läs vidare med Digital

Läs för 0 kr i en månad – därefter tills vidare 149 kr/månad. Ingen bindningstid. Säg upp när du vill.

Visa vad som ingår i Digital

Det här ingår i Digitalpaketet

  • Alla nyheter på jp.se
  • Nyhetsappen med pushnotiser
  • Nyhetsbrev med senaste nytt

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan