Annons

Annons

Csaba Bene Perlenberg

ledare borgerlig

Csaba Bene Perlenberg
Perlenberg: Belöna Löfven med Karl Staaff-plaketten

Detta är en opinionstext.Tidningens hållning är oberoende borgerlig.

Statsminister Stefan Löfven (S).

Bild: TT, Pär Grännö

Annons

OPINION. Årligen delar Liberalerna ut Karl Staaff-plaketten. Den kan delas ut i olika valörer. Utmärkelsen etablerades till minne av 1902 års bildande av Frisinnade landsföreningen och är namngiven efter Liberala samlingspartiets statsminister under två olika perioder i början av 1900-talet.

Brons, silver och guldmedalj samt Stora guldmedaljen delas ut till partimedlemmar som prisas för diverse insatser för det forna Folkpartiet, så kallade "betydelsefulla liberala insatser".

Med anledning av socialdemokraten Stefan Löfvens betydelsefulla liberala insatser för att genomföra liberal politik kommer därför här ett nomineringsförslag i all enkelhet: Liberalerna bör överväga att bortse från partitillhörigheten och förära den avgående statsministern med Karl Staaff-plaketten samt Stora guldmedaljen med följande motivering:

Annons

"Aldrig tidigare har en socialdemokratisk partiordförande brunnit så mycket för att genomdriva så mycket liberal högerpolitik som Stefan Löfven. Socialdemokraternas partiordförande har försvarat ändringar och modernisering av arbetsrätten, mer gynnsam företagsbeskattning för näringslivet, utvidgat RUT-avdrag, med mera. Stefan Löfven har genom ett hederligt handslag varit garanten för att liberal politik ska stärka och utveckla Sverige. Stefan Löfven tilldelas därmed Karl Staaff-plaketten med Stora Guldmedaljen för historiskt stora insatser med genomförandet av liberal politik genom Januariavtalet."

Annons

Annons

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy