Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Volleyboll

Habo Wolley lekte hem guldet i U18-SM – brons till KFUM Jönköping: ”Bara ren glädje”

Guld till Habo Wolley och brons till KFUM Jönköping. U18-SM i volleyboll i Idrottshuset blev en stor framgång för hemmaklubbarna.

– Oerhört lättcoachade killar. Det största problemet är hur vi ska ställa upp eftersom alla är så allround, säger Habotränaren Jens Persson.

Habo Wolley imponerade under U18-SM, vann guldet utan att förlora ett enda set under turneringen.

Bild: Patrik Sjöblom

Annons

Pandemin har inneburit att ungdomsmästerskapen i volleyboll har pausats i ett och ett halvt år men i helgen var det äntligen dags. 17 pojklag och 35 flicklag gjorde upp om USM-titlarna i Idrottshuset i Jönköping.

Att killarna i Habo Wolleys P04-lag var spelsugna gick inte att ta miste på. Laget gick igenom gruppspelet med fyra raka segrar mot Södertelge 2, Falköping, KFUM Umeå och Suld och tappade inte något set.

– Vi har väntat så på att få spela mästerskap så när vi gick in i gruppspelet på lördagen var det bara med ren glädje. Vi pratade om det där inför USM, att vi vill uppfattas som ett lag som har grymt kul tillsammans, säger Jens Persson.

En anledning till att Habo har kul är förstås att laget är väldigt starkt och framgångsrikt. Spelare så som Isak Joelsson och Johan Ottosson provade redan under förra säsongen på elitseriespel med Habos A-lag och i USM var laget förhandsfavorit.

Annons

Annons

I slutspelet fortsatte Habo att imponera, besegrade i tur och ordning Hästhagen, Habo Wolley P05/06 och KFUM Jönköping i raka set och var därmed framme i final mot Södertelge 1.

I första finalsetet fick Habo slita lite men kunde till slut vinna med 25–22. Desto enklare gick det i andra set – 25–10 till Habo som tidigt kunde börja förbereda sig på hur man skulle utbrista i det stora guldjublet efter matchbollen.

– Att det skulle gå så lätt i andra set trodde jag inte, där blev jag lite tagen på sängen, säger Jens Persson.

– Men det här är ju killar som vi kommer att få se i elitserien framöver. Några är ju med och tränar med A-laget redan nu. Säger man en sak så gör de det, oerhört lättcoachade killar. Det största problemet är hur vi ska ställa upp eftersom alla är så allround.

Habo Wolleys guldlag: Isak Joelsson, Axel Almfors, Isaac Lingerfors, Johan Ottosson, Elias Blom, Carl Larsson, Gustav Hellström, Alexander Ståhle, Filip Björkbäck, Olle Johansson, Coacher Jens Persson, Line Andersson.

Även KFUM Jönköpings P18-lag gjorde det riktigt bra, förlorade mot Habo i semifinalen men fick spela om bronset mot Engelholm. Tredjeprismatchen blev en riktig rysare där KFUM Jönköping tog första set med 27–25, Engelholm det andra med 25–22 innan KFUM knöt ihop säcken via 15–11 i tredje.

– Vi är topp fem i Sverige om vi gör en bra turnering men det har var bättre än väntat. Fantastiskt, säger KFUM-tränaren Andreas Simonsson.

– Killarna har tränat och spelat tillsammans i sex–sju år och att de känner varandra så väl och är så samspelta tror jag är en förklaring till framgången. Vi har dessutom kört på bra under pandemin. Träningsviljan har varit god och det bar frukt nu.

Annons

Annons

KFUM ställde upp i USM med den minsta truppen och många fick slita hårt men belöningen blev alltså en bronsmedalj.

Spelarna som gjorde det i KFUM var Noel Nero, Oscar Jofre, Jakob Norrby, Hannes Simonsson, Jonathan Widegren, Simon Björnström, Folke Carlsson och Stefan Miranda. Tränare: Andreas Simonsson, Peter Björnström och Leif Norrby.

Habo Wolleys P05/06-lag slutade på sjunde plats.

Flickklassen vanns av Sollentuna, som finalbesegrade Ljungby. KFUM Jönköping slutade på femte plats och Habo Wolley på 19:e.

Carl Larsson.

Bild: Patrik Sjöblom

Olle Johansson.

Bild: Patrik Sjöblom

Gustav Hellström.

Bild: Patrik Sjöblom

Johan Ottosson.

Bild: Patrik Sjöblom

Bild: Patrik Sjöblom

Annons

Habotränaren Jens Persson.

Bild: Patrik Sjöblom

KFUM Jönköping vann brons i U18-SM.

Bild: Patrik Sjöblom

KFUM Jönköping vann brons i U18-SM.

Bild: Patrik Sjöblom

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy