Annons

Annons

Annons

Stora lastbilskrascherna i Huskvarna

Mannens svar på livsfarliga jättekraschen på E4:an – började hallucinera av knarket och såg sin mamma: ”Jag erkänner allt”

Den polske lastbilschauffören erkänner alla brott han misstänks för och medger att han utsatte andra för livsfara vid kraschen på E4 vid Vista kulle den 24 augusti.
Han säger att drogerna han tagit skapade hallucinationer som att han såg sin mors ansikte. Mannens flickvän försökte först att ta ansvar för olyckan för att skydda honom.

Text

Det polska paret försökte först lämna en annan berättelse om olyckan där kvinnan tog på sig skulden. Efter två dagar framkom det att var mannen som kört lasbilen som kraschade på E4 vid Vista kulle natten till den 24 augusti. Foto: Polisens föundersökning/montage

Annons

Enligt åklagare Klas Hellgren var det bara en lycklig omständighet att olyckan på E4 mellan Huskvarna och Gränna skedde mitt i natten. Om trafiken varit mer intensiv hade det funnits stor risk för dödsoffer då det 45 ton tunga lastbilsekipaget välte över en slänt och hamnade på E4 i södergående riktning.

0 kren månad

Läs vidare med Digital

Läs för 0 kr i en månad – därefter tills vidare 149 kr/månad. Ingen bindningstid. Säg upp när du vill.

Visa vad som ingår i Digital

Det här ingår i Digitalpaketet

  • Alla nyheter på jp.se
  • Nyhetsappen med pushnotiser
  • Nyhetsbrev med senaste nytt

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan