Annons

Annons

Annons

På stan

Så gick Jönköping från en pizzastad till överfull av hamburgare: ”Jag hade uppenbarligen fel” • 10 ställen bara i citykärnan

Under de senaste åren har Jönköping gått från att vara en pizzastad till ett hamburgermecka. Siffror från SCB visar att just snabbmat är den enda kategorin inom restaurangbranschen som har haft en positiv försäljningsutveckling under de senaste två åren.

– Det finns flera anledningar till att statistiken ser ut på det här sättet, säger Thomas Jakobsson, chefsekonom Visita.

Text

Bild: Monica Boström, Jessica Andersson, Arkivbild

Annons

Hamburgerhysterin tycks inte se något slut. Bara det senaste året har vi kunnat berätta om en handfull nyetableringar av just hamburgerrestauranger i Jönköping. Den lokala satsningen Bada Bing har expanderat och öppnat nytt på Atollen och i våras flyttade även Bastard burgers in i New York Legends tidigare lokaler intill Munksjön. I augusti berättade vi om nytillskottet Ohio burgers i Huskvarna och idag, torsdag, är det premiär för ”Brödernas” nya restaurang i city. De finns sedan december förra året även på Solåsen.

0 kren månad

Läs för 0 kr i en månad.

Därefter 149 kr/månad. Ingen bindningstid. Säg upp när du vill.

Visa vad som ingår i Digital

Det här ingår i Digitalpaketet

  • Alla nyheter på jp.se
  • Nyhetsappen med pushnotiser
  • Nyhetsbrev med senaste nytt

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan