Annons

Annons

Annons

krönikaChefredaktör Nikolics krönikor

Herman Nikolic
Välkommen till vår nya sajt – och spana in mäktiga JP-loggan

Text

Det här är en krönika.Analys och värderingar är skribentens egna.

Annons

I dag möts du och alla andra läsare på jp.se och jnytt.se av ett nytt utseende på våra sajter och nyhetsappar. Vid första anblicken är förändringen mest en kosmetisk fråga. Din sajt blir något luftigare, mer stilren och bättre strukturerad. Men det finns också en tydligare flört med papperstidningens klassiska fördel — den som ger dig en bra överblick. Främst märks det en bit ner på sajtens förstasida. Under toppartiklarna hittar du olika avdelningar som Sport, Kultur & nöje, “JP rekommenderar” med mera. Tanken är att du som läsare enkelt ska kunna ta dig genom nyhetsflödet med det allra viktigaste och mest braskande, samtidigt som du av och till kan stanna till på de avdelningar som intresserar dig allra mest. Efter en tid kommer du att veta precis var du till exempel hittar Habonyheterna, sporten eller blåljusnyheterna.

Annons

Annons

Som alltid när något är nytt kommer det att vara en liten process för dig att vänja dig vid det nya, liksom redaktionen kommer att behöva en inkörningsperiod för att upptäcka fel och brister med sajterna. Med åren har jag lärt mig att hur mycket vi än har tänkt till så kommer alltid något att se knasigt ut eller hamna på fel ställe. Sådant kommer att hända även denna gång — och upptäcker du som läsare något som verkar fel så är du mer än välkommen att höra av dig med synpunkterna till mig eller mejla JP på red@jp.se eller Jnytt på red@jnytt.se.

Nu lyfter vi upp fjäderpennan ett par snäpp – i en ny och förfinad form

Men... på JP har vi har gjort en förändring till. Det kanske rentav är den första du märker av när du surfar in i dag. JP:s logga har förändrats – eller snarare kompletterats. Från och med nu kommer fjäderpennan och bläckhornet att synas ofta och få ett nytt utseende. Pennan har du tidigare sett på JP:s förstasida i papperstidningen, vid tidningens osignerade ledartexter samt rent fysiskt på Skolgatan 24 i Jönköping där JP-symbolen kom till användning allra först. Redan på 80-talet faktiskt när JP:s huvudingång flyttades från Kapellgatan till Skolgatan.

Jönköpings-Postens nya logga.

Annons

Nu lyfter vi upp fjäderpennan ett par snäpp – i en förfinad form. Kolla gärna direkt på toppen av sajten/appen eller på tidningens förstasida. Personligen tycker jag att loggan fick en rejäl boost nu. Samtidigt som den fortsatt förmedlar samma starka budskap: Pennan är mäktigare än svärdet. Den sprider viktig information och gör det möjligt för oss att ta del av varandras öden på ett effektivt sätt. Pennan som till skillnad från svärdet också kan förmedla glädje och känslor. Pennan ger oss också möjligheten mötas i tankedueller och utmana varandras tankar. En penna som hjälper oss vidare framåt men också fredligt och stimulerande förbinder vår bygds alla hörn. Precis som en lokaltidning ska göra.

Glöm inte att uppdatera din nyhetsapp för att få den senaste versionen och fortsätta få pushnotiser på de viktigaste lokala nyheterna!

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan