Annons

Annons

Annons

Jönköpings län

Elev slog rektor med plaströr

En rektor på en mellanstadieskola i Södra vätterbygden har anmält till Arbetsmiljöverket en elev har slagit till henne med ett plaströr. Hon vill inte kommentera händelsen ytterligare till tidningen.

Text

En rektor i Södra vätterbygden har anmält ett tillbud på skolan där hon arbetar. Bilden är en genrebild och har ingen koppling till artikeln.

Bild: TT

Annons

Det var för tre veckor sedan som det hela inträffade. I tillbudsanmälan till Arbetsmiljöverket skriver hon att att hon var på väg från ett hus till ett annat på skolområdet då hon möter två pedagoger som berättar att en elev är arg på dem och vill slå dem. Samtidigt ser hon eleven närma sig med ett långt plaströr i handen och håller det på ett sånt sätt att hen ska kunna slå någon med det. Enligt rektorn försöker hon skydda en av pedagogerna genom att lugnt prata med eleven, men eleven har siktet inställd på pedagogen bakom henne och slår därför ut med röret. Eleven träffar rektorn med en hård snärt på sidan av högra låret. En av de andra pedagogerna springer då fram till eleven och tar ett tag om hen och tar ifrån hen plaströret. Eftersom rektorn hade bråttom till en annan plats skyndade hon sig vidare dit efter incidenten.

0 kren månad

Läs för 0 kr i en månad.

Därefter 149 kr/månad. Ingen bindningstid. Säg upp när du vill.

Visa vad som ingår i Digital

Det här ingår i Digitalpaketet

  • Alla nyheter på jp.se
  • Nyhetsappen med pushnotiser
  • Nyhetsbrev med senaste nytt

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan