Annons

Annons

Annons

ledare borgerligJönköping

Genmäle: "Allt är inte svart, vitt eller brunt"

Detta är en opinionstext.Tidningens hållning är oberoende borgerlig.

Ida Kors (SD), lokalpolitiker i Jönköping.

Annons

Den 21/10 läser jag ledaren "När löven blir bruna" av Csaba Bene Perlenberg. Den börjar mycket vackert med en målande beskrivning av naturens årscykel som fängslar mig. Men enbart av att läsa rubriken förstår jag i vilken riktning Perlenberg ska gå, för att än en gång knyta ihop sin säck fylld med förakt och avsmak. Han börjar vackert och fängslande, men efter sista raden återstår endast en mörk bitter eftersmak.

Annons

Jag måste erkänna att Perlenberg stundtals kan vara en riktigt vass skribent, och föra vettiga resonemang med intressanta och relevanta synvinklar. Detta var dock inte ett sådant tillfälle. Texten är skickligt skriven och väcker känslor, men i vilket syfte? Det innehåll och den retorik Perlenberg använder sig av har enligt mig bara ett enda syfte, att skapa större splittring och polarisering. De som inte håller sig inom ramen för skribentens tyckande och tänkande, ska tryckas ner och bli nedkletade med fula liknelser och avskyvärda epitet. Jag skulle kunna dra flera liknelser mellan förruttnelsens tid och Perlenbergs ledare, men jag väljer att hålla mig på en högre nivå.

Annons

Det jag vill tillföra i resonemanget är att allt inte alltid är svart, vitt eller brunt som Perlenberg så gärna vill få det till. Även på vintern finns fler nyanser. Höj blicken så ser du både tall och gran, himmelen kan vara blå även på vinterhalvåret och solens varma strålar kan nå dig även om det är kallt. Allt handlar om vad du själv väljer att se, vare sig om du är moderat, sverigedemokrat, socialdemokrat eller politisk redaktör.

Ida Kors (SD)

Ledamot i Jönköpings kommunfullmäktige

Svar Direkt:

Låt oss tala om "förakt och avsmak". Ida Kors representerar ett parti vars själva politiska idé kan sägas vara att ha representanter som uttalar förakt och avsmak mot människor från andra länder och kulturer. Senaste exemplet är partiets gruppledare i Trosa som nyligen fälldes av Nyköpings tingsrätt för hets mot folkgrupp efter att ha hävdat att personer från Sydsudan har lägre IQ än andra folkgrupper. Och sådär fortsätter det, vecka in, vecka ut.

Annons

Ida Kors anmodar undertecknad att "höja blicken" och att "allt handlar om vad du själv väljer att se". Med en sådan inställning är det lätt att förstå varför SD inte vågar se sig själva i spegeln.

Csaba Bene Perlenberg

Politisk redaktör Jönköpings-Posten

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan