Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Ishockey

Tung smäll i jakten på allettan – HC Dalen tappade efter backens matchstraff

HC Dalen jagar en plats i allettan. Men på onsdagskvällen åkte laget från Norrahammar på en blytung smäll. Det blev förlust med 1–4 borta mot Halmstad.

Pelle Gustafssons Dalen åkte på en tung förlust på onsdagen.

Bild: Martin Andersson

Annons

Men matchen borta mot Halmstad började annars bra för HC Dalen, som tidigt tog ledningen med 1–0 då Adam Hirsch satte dit pucken i powerplay.

Hemmalaget svarade dock snabbt och kvitterade till 1–1 innan Dalens back Sebastian Ehrenflod åkte på ett matchstraff. 13 minuter var då spelat och då Halmstad efter matchstraffet fick spela ett fem minuter långt powerplay ryckte man ifrån. 2–1 och 3–1 kom i numerärt överläge och efter en andraperiod utan mål kom 4–1-målet i slutskedet av den tredje.

Annons

Annons

– Jag tycker att vi startade matchen bra, gjorde 1–0 i powerplay men sedan tycker jag att vi bjöd på 1–1-målet. Femminutersutvisningen på oss var diskutabel, men de gjorde två mål där och vi fick sedan jaga i resten av matchen. Vi försökte hitta rätt energi och någonting att gå på men lyckades tyvärr inte komma ikapp, säger HC Dalens tränare Pelle Gustafsson.

HC Dalen jagar en plats i fortsättningsserien allettan men ligger nu, efter onsdagens match, på sjätte plats, strax bakom de fem lagen som får spela i allettan. Chansen att knipa en plats bland de fem bästa i den södra hockeyettan finns dock fortfarande. Två matcher återstår. Först Karlskrona i Husqvarna Garden på lördagen och sedan Vimmerby borta kommande onsdag.

– Ja, det är ett par roliga matcher vi har framför oss och jag hoppas att det kommer mycket folk som stöttar oss i Husqvarna Garden på lördag. Vi har tyvärr inte det här i egna händer längre, men vi ska försöka vinna våra matcher och så får vi se hur långt det räcker. Vi har inte gett upp, säger Pelle Gustafsson.

FAKTA: Hockeyettan södra

Halmstad Hammers HC–HC Dalen 4–1 (3–1, 0–0, 1–0)

Målen: 0–1 (2.39) Adam Hirsch (Martin Thörnberg, Emil Larsson), spel fem mot fyra, 1–1 (4.25) Marcus Borgh (William Berg, Hugo Johansson), 2–1 (15.36) Robin Dahse (Mattias Åkesson, Carl Westberg), spel fem mot fyra, 3–1 (15.46) Hampus Bartholdsson (Victor Gagic, Filip Persson), spel fem mot fyra, 4–1 (57.50) William Berg (Jakob Stöffling, Alexander Edström).

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan
Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy