Annons

Annons

Annons

Innebandy

Comebackande Zälle ett av få glädjeämnen i JIK

Det går fortsatt tungt för JIK som inte fick med sig några poäng hem från Nacka under söndagen. Ett ljus i mörkret var dock att Alicia Zälle var tillbaka från sin skada – och gjorde poäng direkt.

Text

JIK ligger sist i serien med endast en vinst.

Bild: Martin Andersson

Annons

Efter förlusten mot Nacka IBK har JIK nu förlorat åtta av sina inledande nio matcher. Något positivt som laget kan ta med sig från matchen i Nacka är att forwarden Alicia Zälle åter var i spel.

Efter att ha varit borta i 15 månader på grund av en korsbandsskada så var det starka känslor som 22-åringen upplevde i sin comeback.

– Jag var väldigt nervös – så nervös att jag mådde illa. Men det var jätteroligt att vara tillbaka och en sjukt speciell känsla. De senaste 15 månaderna har inneburit blod, svett och tårar. Det har varit en sjukt tuff period och gått som en berg- och dalbana. Jag har inte gett upp och det var skönt att det gav resultat. Utan stödet från nära och kära hade det aldrig gått, säger Alicia Zälle.

Annons

Är du 100 procent återställd nu?

Ja, det är jag. Jag har tränar innebandy för fullt i en månad nu och kom in i det snabbt i matchen. Skönt att få göra en assist direkt också, säger 22-åringen.

Annons

I matchen såg JIK ut att få gå till den första pausvilan med 1-1, men med en sekund kvar tog hemmalaget ledningen.

– Jag tycker ändå att vi gör det bra i den första perioden, samtidigt som det är lite onödigt att släppa in tvåan, säger Zälle.

Efter det kämpiga slutet på den första perioden mäktade JIK inte med att komma tillbaka, och laget föll med 4–2.

– Vi måste lägga i en växel till, men lyckas inte med det, resonerar Zälle.

Det fanns ändå lite hopp i den sista perioden efter att laget reducerat till 4–2 och hade drygt 13 minuter på sig att hämta in ytterligare.

– Det är en snygg prestation från Elin (Rejgård) där hon gör ett jätteviktigt 4–2-mål. Vi har också några stolpskott, men det känns som om det sätter sig i våra huvuden, säger Zälle.

Ni har fått en tuff inledningen på säsongen, vad är det som gör att ni inte får till det?

– Vi har en bra känsla i laget, men det är de sista detaljerna som inte sitter. Vi måste bli mer effektiva när vi får våra lägen, menar Alicia Zälle.

Matchfakta: SSL dam

Nacka IBK–Jönköpings IK 4–2 (2-1, 1–0, 1–1)

Första perioden: 1–0 (07.23) Zita Holmsved Thott (Vilde Rundfloen), 1–1 (07.52) Alma Kilpeläinen (Alicia Zälle), 2–1 (19.59) Ida Hultman (Zita Holmsved Thott).

Andra perioden: 3–1 (19.10) Madeleine Sehlin.

Tredje perioden: 4–1 (03.54) Matilda Wester (Malin Blohm). 4–2 (06.42) Elin Rejgård.

Skott: 21–12 (4–2, 8–5, 9–5)

Publik: 34.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan