Annons

Annons

Annons

Senaste nytt om SSL

Tung förlust för JIK: ”Det här var ändå ett steg framåt”

Jönköpings IK gjorde en riktigt stark bortamatch mot tabellfemman Sirius i damernas SSL. Men till slut gick det som det gjort så många gånger tidigare den här säsongen, det blev förlust.

Text

Greta Koponen och hennes JIK förlorade en jämn match i Uppsala mot Sirius. Bilden är tagen vid ett annat tillfälle.

Annons

- Det fattas lite hos oss i de avgörande lägena, säger Alicia Zälle som nyligen gjorde comeback i JIK efter skada, och som dessutom gav Jönköping ledningen i den första perioden.

- Vi spelar till och från ganska bra men det där sista saknar vi för närvarande. Jag tycker inte att vi fick till spelet som vi ville.

Att Sirius skulle bli en svår motståndare var ingen överraskning. Men det var JIK som inledde piggast och som också tog ledningen när Alicia Zälle slog in ledningsmålet.

Visserligen kvitterade Sirius till 1-1 innan periodvilan, men spelmässigt var det jämnt.

- Det är en hel del som är bra. Men det är också fortfarande så att vi fastnar lite för ofta i hörnen. Vi kommer inte in på mål och kan skapa de där riktigt heta chanserna.

Annons

I den andra perioden tog Sirius ledningen efter drygt 14 minuter sedan man tilldömts ett straffslag, en straff som JIK-spelarna inte var nöjda med.

Annons

- Nej, det var ett felbeslut från domaren och det erkände han också. När sedan Sirius gjorde 3-1 bara sekunder innan pausvilan så blev det riktigt tungt.

JIK repade dock mod i den tredje perioden, reducerade till 2-3 genom Emmy Rommedahl och då återstod det sex minuter att spela.

Det kom också ett försök till anstormning från JIK men något mål blev det inte.

- Sirius försvarade sig bra och vi hade inte någon riktig jättechans att kvittera. Vi plockade ut målvakten Loella Andersson och spelade sex mot fem men lyckades inte få in bollen.

Istället avgjorde Sirius genom att göra 4-2 i t0m kasse, men då återstod det endast sex sekunder av matchen.

- Jämfört med tidigare matcher så var det här dock ett steg framåt på många sätt. Får vi bara ihop det spelmässigt så kan vi mycket väl besegra Varberg på onsdag.

Ett annat problem som JIK haft den senaste tiden är att spelare varit sjuka.

- Vi har haft det tufft på träningarna ett tag eftersom det saknats mycket folk. Vi behöver alla tillfällen vi kan få att träna ihop oss. Men kan vi bara få tillbaka friska tjejer i laget igen så är jag övertygad om att vi ska prestera ännu bättre framöver.

SSL DAM

Sirius-Jönköpings IK 4-2

(1-1, 2-0, 1-1)

Första perioden: 0-1 (1.05) Alicia Zälle (Mira Markström). 1-1 (10.54) Amanda Delgado Johansson (Maja Brodin).

Annons

Andra perioden: 2-1 (16.47) Amanda Delgado Johansson (straff). 3-1 (19.15) Virve Bjerkefeldt.

Tredje perioden: 3-2 (14.09) Emmy Rommedahl (Mira Markström). 4-2 (19.54) Amanda Collin (Chiara Gredin).

Skott: 31-18 (10-5, 15-5, 6-8)

Utvisningar, Sirius: Elsa Frisk, 2 min.

Domare: Henrik Hultin-Öberg och Roger Nilsson

Publik: 218 i AFU Arena

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan