Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Ishockey

Total dominans - sedan höll HC Dalen på att tappa segern

I två och en halv period såg HC Dalen ut att gå mot en kassaskåpssäker seger mot Skövde. Ledning med 3-0, stabilt spel och siffror som borde varit betydligt större.

Hampus Hedman och HC Dalen tog tre viktiga poäng mot Skövde efter en match som blev onödigt spännande till slut.

Bild: Donald Sandström

Annons

Men de sista tio minuterna blev högdramatiska när Skövde gjorde två snabba mål och även hade bud på kvittering. Men Dalens 20-årige målvakt Hampus Hedman storspelade och såg till att Dalen tog tre ytterst viktiga poäng genom att vinna med 3-2.

- Det blev onödigt spännande där på slutet tycker jag. Vi gjorde en helt okej första period och i den andra skapade Skövde inte något alls. Sedan började Skövde lägga pucken mot mål så fort de fick chansen och skapade några chanser på det, säger Hedman.

- Som helhet tycker jag att vi var det klart bättre laget och vi kunde ju haft ledningen med större siffror inför den tredje perioden.

Redan på torsdag är det dags igen när serien vänder. Då möts de båda lagen, den här gången i Skövde.

Annons

- Vi får inte falla tillbaka som vi gjorde i den tredje perioden utan vi måste upp på en högre nivå. Då har vi en jättechans att vinna mot dem.

Annons

- De här poängen var viktiga och på något sätt tror jag vi har nytta av det nu när vi möts igen.

HC Dalen befäster därmed sin plats i tabellen där man just nu ligger på fjärde plats, samma poäng som trean Karlskrona och endast en poäng efter Väsby som just nu är tvåa.

- Alla poäng är viktiga. Men det kändes som att det här var en match som vi inte hade råd att tappa något.

Dalen tog kommandot redan från start och Skövde hade märkbart svårt att få till något organiserat spel. Istället kontrollerade Dalen det mesta och 1-0 genom Karl Smedberg kom fullt logiskt.

Ett psykologiskt viktigt mål fram till 2-0 kom i slutet av den första perioden när Adam Hirsch stötte in pucken.

När Karl Smedberg gjorde sitt andra mål i matchen fram till 3-0 i mellanperioden såg allt bra ut. Skövde skapade inte en målchans under 20 minuter.

- Jag hade ingenting att göra i andra perioden, säger Hedman.

Slutet blev spännande när Skövde reducerade till 1-3 i numerärt överläge. Och när man slog in 2-3 var det nästan fem minuter kvar att spela. Man signalerade också för 3-3 när två minuter återstod men domaren viftade avvärjande.

- Jag hade redan blockerat pucken. Den låg mellan mina benskydd och var över huvud taget aldrig över mållinjen.

Matchen avslutades sedan med ett storbråk mellan Axel Eidstedt och Anton Blomberg där båda fick matchstraff efter slutsignalen. Ingen av dem kommer dock få någon avstängning.

- Nu ska vi åka till Skövde och se till att vinna den matchen också. Då blir fortsättningen i den här serien riktigt kul, säger Hampus Hedman.

Annons

Annons

FAKTA ALLETTAN

HC Dalen-Skövde 3-2

(2-0, 1-0, 0-2)

Första perioden: 1-0 (16.25) Karl Smedberg (Hugo Rostedt/Nils Juntorp). 2-0 (18.06) Adam Hirsch (Kalle Hult/Sebastian Ehrenflod).

Andra perioden: 3-0 (6.37) Karl Smedberg (-) spel fem mot fyra.

Tredje perioden: 3-1 (11.59) Kristoffer Söder (Anton Lundmark/Anton Blomberg) spel fem mot fyra. 3-2 (15.04) Kristoffer Söder (Anton Blomberg/David Lundmark).

Utvisningar, Dalen: 3x2, 1x20, 1x5.

Utvisningar, Skövde: 3x2, 1x20, 1x5.

Skott: 34-28 (15-9, 15-5, 4-14).

Domare: David Södermalm

Publik: 349 i Smedjehov

Karl Smedberg - gjorde två av Dalens mål.

Bild: Donald Sandström

Bild: Donald Sandström

Bild: Donald Sandström

Bild: Donald Sandström

Annons

Bild: Donald Sandström

Bild: Donald Sandström

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan
Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy