Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Coronapandemin

Sveriges EM-genrep mot Nederländerna stoppas efter coronafall

Handbollslandslagets genrep inför EM, dagens landskamp mot Nederländerna, ställs in. Detta efter att en spelare i vardera laget testat positivt för covid-19.

FOTO: Johanna Lundberg/bildbyrån

Annons

"Det är ett tråkigt beslut att fatta, men samtidigt ett självklart sådant som vi alla står bakom", säger Hanna Fogelström, landslagsansvarig, till landslagets webbplats.

Det var vid fredagens PCR-test som smittan upptäcktes. I det svenska laget är det vänstersexan Hampus Wanne som är smittad.

"Liksom med dem som testat positivt tidigare är den här spelaren symptomfri och mår bra, dock isoleras han från övriga truppen tillsvidare. Smittspridningen i både Sverige och Europa har exploderat den senaste tiden och hur försiktiga vi än är i att minimera kontakterna med personer utanför så kommer tyvärr positiva fall även hos oss", säger landslagsläkaren Daniel Jerrhag till webbplatsen.oss", säger landslagsläkaren Daniel Jerrhag till webbplatsen.

Annons

Annons

Inför avresan till Slovakien på tisdag återgår det svenska landslaget till träning och umgänge i mindre grupper.

"Vi är alla oerhört trötta på det här, men får fortsätta att fokusera på att göra det bästa utefter de förutsättningarna som hela tiden ändras. Det är förstås jättetråkigt för spelarna som drabbas, även om vi hoppas att vi kan åka till Slovakien med bästa möjliga lag", säger förbundskaptenen Glenn Solberg som på måndag kommer att besluta om eventuella byten i truppen.

Även den assisterande förbundskaptenen Martin Boquist är fortsatt isolerad efter att hans test också var positivt. Lucas Pellas, som inte varit med laget under uppladdningen, lämnade också ett positivt PCR-test i går och kommer att ansluta till laget tidigast i början av nästa vecka.

Sverige mötte Nederländerna i en landskamp i torsdags i Alingsås. Då vann Sverige med 34–30. Det blir nu Sveriges enda EM-förberedande match. Sverige inleder EM i Slovakien och Ungern med match mot Bosnien och Hercegovina på torsdag.

LÄS MER: Jönköpingssonen Fredric Pettersson uttagen till EM-truppen i handboll

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy