Annons

Annons

Annons

Csaba Bene Perlenberg

ledare borgerlig

Csaba Bene Perlenberg
Det är liberalt att äga

Text

Detta är en opinionstext.Tidningens hållning är oberoende borgerlig.

Bild: Fredrik Sandberg/TT, Pär Grännö

Annons

OPINION. I en bostadspolitisk tragedi där det i längden är dyrare att hyra än att äga sin bostad, men där trösklarna till det egna ägandet spikats upp så högt att de sitter i taknocken, är behovet av lösningar akut. Centerpartiet gjorde ett tappert försök med sitt förslag om marknadshyror för nyproducerade lägenheter, men fick tyvärr se förslaget begravt av ett förljuget Vänsterparti som påstod att miljontals människor inte skulle ha råd att bo kvar i sina befintliga lägenheter, något reformen överhuvudtaget inte riskerade.

Annons

Annons

Nu presenterar Liberalerna genom Jakob Olofsgård (L), riksdagsledamot från Jönköpings läns valkrets ett nygammalt förslag tillsammans med riksdagskollegan Robert Hannah.

I en debattartikel i Svenska Dagbladet lyfts idén om en modern egnahemsrörelse fram (6/1). Bland annat handlar det om slopade skärpta amorteringskrav, skattebefriat bosparande för förstagångs­köpare samt det socialliberala förslaget att införa statliga startlån för bostads­köpare som har god betalningsförmåga men som har svårigheter att komma in på bostads­marknaden.

Det ger inte bara hopp om en socialliberal bostadspolitik som på riktigt kan göra skillnad för människors drömmar och vardag, utan även om Liberalerna.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan