Annons

Annons

Annons

Innebandy

Nattsvart för JIK – överkörda och en bekräftad fraktur på Zälle

JIK:s damer har haft en jobbig säsong så här långt. Med enbart tre poäng och en sistaplacering i tabellen är det inte mycket som går deras väg. Det blev inte roligare under tisdagskvällen då laget förlorade med 17–3.

Text

Det vill sig inte för JIK den här säsongen.

Bild: Martin Andersson

Annons

JIK hade en svår uppgift framför sig när de skulle möta topplaget Pixbo på bortaplan. Men laget inledde ändå fullt godkänt.

– Den första perioden är bra från vår sida. Sedan får vi en dålig start på den andra och tar en timeout. De efterföljande tio minuterna spelar vi riktigt bra, säger JIK:s tränare, Daniel Stenmarker.

Inför den sista perioden var ställningen 9–3, vilket i en innebandymatch inte nödvändigtvis innebär att matchen är avgjord. Men i den sista perioden skulle matchen komma att avgöras, och det med besked. Hemmalaget Pixbo satte plattan i mattan och gjorde åtta mål i den avslutande perioden.

Annons

Annons

– Det är trytande ork blandat med dumma beslut som gör att det rinner iväg i slutet. Tidigare i matchen hade vi inte bjudit på spelvändningar men i den sista perioden blev det så. Jag vet inte hur många mål de kontar in, men det är många.

Hur är det att släppa in 17 mål i en match?

– Det är klart att det är tufft. Pixbo är sjukt bra men inte så bra att det ska bli så stora siffror. De ska inte kunna vinna den sista perioden med 8-0. Det har inte runnit iväg på det här viset tidigare under säsongen, så detta får vi dra lärdom av.

Vad gäller Alicia Zälle som befarades ha ådragit sig en allvarlig skada i den senaste matchen, efter att nyligen ha gjort comeback, lämnade Stenmarker följande besked:

– Strålbenet i handen är brutet. Vad gäller knäet så är inget konstaterat ännu, där väntar en magnetröntgen som jag hoppas sker nästa vecka.

Finns det något ljus i allt detta?

– Ja, absolut. Det som är bra med den här gruppen är att vi kan blicka framåt. En grupp med så här många förluster borde vara nedbruten nu, men så länge det finns en matematisk chans så fortsätter vi att tro på detta.

Fakta: Svenska Superligan Dam

Pixbo–Jönköpings IK 17–3 (3–1, 6–2, 8–0)

Domare: Tomas Edstrand och Daniel Hultberg.

Publik: 147.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan