Annons

Annons

Annons

Annons

Senaste nytt om SSL

Tuff start – sedan kom JIK inte tillbaka

JIK föll mot ett Pixbo som hade en storspelande landslagsmålvakt på sin sida. Efter att ha hamnat i ett 0–4--underläge redan i första perioden lyckades laget inte resa sig.

Emil Stilles JIK förlorade mot Pixbo på onsdagskvällen.

Bild: Carl Ljungquist

Annons

När JIK ställdes mot Pixbo på bortaplan var det en tuff match som väntade. Hemmalaget har två av seriens främsta poängproducenter i form av Oskar Weissbach och Felix Lanver. Redan efter drygt sju minuter spelade fann sig gästande JIK i ett 0–4-underläge.

– Det är tyvärr återkommande för oss, blir det ett mål så slutar det sällan där. Det är tydligt att det var den största skillnaden när man sammanfattar matchen, säger JIK:s tränare Emil Sille.

Annons

Annons

Efter den tunga starten spelade JIK ändå upp sig och reducerade dessutom innan den inledande perioden var över. På den vägen fortsatte laget i mittenperioden.

– I den andra perioden så tycker jag att vi spelar väldigt bra fram till att de gjorde 5–1, säger Emil Stille, vars lag inte lyckades hitta nätet under den andra perioden, som sedan fick in en boll i tredje men till slut fick se sig besegrat med klara 2–6.

Fakta: Svenska Superligan Herr

Pixbo–Jönköpings IK 6–2 (4–1, 2–0, 0–1)

Första perioden: 1–0 (03.47) Gustav Fritzell (Linus Nestorsson), 2–0 (05.21) Filip Wramdemark (Oskar Weissbach), 3–0 (06.30) Gustav Fritzell (Anton Eriksson), 4–0 (07.18) Felix Lanver (Filip Kalentun), 4–1 (19.28) Simon Hult (Joel Wadsten).

Andra perioden: 5–1 (12.36) Filip Kalentun (Oskar Weissbach), 6–1 (17.56) Martin Östholm (Linus Nestorsson).

Tredje perioden: 6–2 (0.10) Filip Björk (Joel Nyström).

Domare: Daniel Böcker och Andreas Lybacken.

Publik: 370, Wallenstam Arena.

Annons

Annons

Till toppen av sidan