AnnonsVFG Utbildning

Nu startar nytt gymnasium för yrkesförare: “Jätterolig utbildning”

VFG är den lilla skolan som stöttar, motiverar och engagerar. Nu öppnar de en ny gymnasieskola för dem som vill bli maskinförare och lastbilschaufförer i Jönköping.

– Det är en jätterolig utbildning för de som har intresset, säger eleven Tilda Johansson.

Tobias Larsson, utbildningschef på VFG.

Här ligger Jönköpings nya gymnasieskola för yrkesförare

Familjeföretaget VFG har drivit utbildningar inom tunga fordon och maskiner i över tjugo år. De har i dag både gymnasieskolor och vuxenutbildningar i Växjö och Karlshamn. Och nu öppnar de en ny gymnasieskola i Jönköping där de erbjuder bygg- och anläggningsprogrammet och fordons- och transportprogrammet.

Vi ser jättemycket fram emot det här, att få arbeta med ungdomar även i Jönköping.

– Vi vill att våra elever får med sig en bra grund och vi gör allt vi kan för att stötta, motivera och engagera dem. Men vi kommer också att ställa krav och förbereda dem på arbetslivet, säger Tobias Larsson, utbildningschef på VFG.

Tredjeårseleven Tilda hittade hem på utbildningen.

Tilda Johansson som går tredje året på fordons- och transportprogrammet på VFG i Växjö känner att hon hittade hem på utbildningen.

– Min pappa och min farfar har alltid kört lastbil så man är ju lite uppvuxen med det. Det var nog det som gjorde att det blev som det blev och jag trivs jättebra. Jag hade inte kunnat välja något annat, säger hon.

Utbildningarna på VFG innehåller mycket APL, arbetsplatsförlagt lärande. I årskurs två fick Tilda åka med en timmertransport och nu under årskurs tre åker hon med en maskintrailer, ett jobb som hon gärna vill fortsätta med efter avslutad utbildning.

– Man får se en helt annan bild av verkligheten än när man bara är i skolan. Det är väl det som har gjort att det känns så bra nu, att man vet vad man vill göra efter utbildningen, säger Tilda.

Hon tycker även att lärarna med sitt intresse och engagemang har lyft utbildningen och gjort yrket intressant.

– Lärarna är jättebra och de har en förståelse. Många av våra fordonslärare har själva jobbat i branschen så det är skönt att de vet hur verkligheten fungerar, säger hon.

Läs mer om VFGs nya gymnasium i Jönköping här

VFG:s skolbyggnad i Växjö.

Melvin Gyllenswärd går tredje året på bygg- och anläggningsprogrammet med inriktning maskinförare på VFG i Växjö. Det är en utbildning som ger stora möjligheter till jobb. Melvin är en av de elever som genom sin APL redan har fått en anställning som börjar bara dagar efter studenten.

Det är jättekul, det är kul att folk är nöjda med en.

Han har precis som Tilda fått prova på det mesta under sin APL och känner att det är då han har lärt sig allra mest.

– Jag har fått köra väldigt mycket maskin på praktiken och har fått prova på det mesta, allt från dräneringar till att bygga skogsvägar, säger han.

Både Melvin och Tilda rekommenderar andra med samma intresse att söka in till utbildningen.

– Det är ett bra program och vi har många fina maskiner, men man måste ha intresset för att man ska tycka att det är roligt. Jag tycker att det är kul att köra grävmaskin. De som tycker att det är intressant ska absolut söka, säger Melvin.

Här ligger Jönköpings nya gymnasieskola för yrkesförare

Denna text är en annons producerad av Bonnier News Brand Studio och inte av Jönköpings-Postens redaktion. Vill du veta mer om hur vi arbetar med denna typ av material får du gärna kontakta oss på cm.native@bonniernews.se
Till toppen av sidan