Annons

Annons

Annons

Annons

Senaste nytt om HV71

HV-stjärnan missar OS: ”Inte alltid rättvist”

Hanna Olsson blev uttagen till Damkronornas OS-trupp tidigare i veckan. Nu står det klart att HV-stjärnan missar OS, på grund av ett positivt covidtest.

Hanna Olsson har testat positivt för covid-19 och missar OS.

Bild: Bildbyrån

Annons

HV-stjärnan Hanna Olsson blev uttagen till OS-truppen tidigare i veckan. Under fredagen skulle hon och övriga OS-uttagna HV-spelare spela sista matchen inför de olympiska spelen.

Men bara några timmar innan matchen mot AIK skulle starta meddelade HV att matchen sköts upp, ett beslut som det medicinska teamet tog. HV71 att ett positivt fall i truppen, bekräftade tränaren Joakim Engström till JP/Jnytt under fredagen.

Annons

Annons

På lördagsmorgonen meddelade HV:s Hanna Olsson via sitt Instagramkonto att hon har testats positiv.

”Saker är inte alltid rättvist.. jag har testat positivt för covid-19 och kommer att missa OS. Jag mår fysiskt rätt bra men såklart tufft mentalt. Att hoppa upp på hästen igen vet jag hur man gör men nu hoppas jag att mina lagkompisar får uppleva det coolaste som finns. Heja Sverige”, skriver hon.

Förutom Hanna Olsson stod det också under lördagen klart att målvakten Sara Grahn har testats positivt och missar OS.

Totalt har nu fyra spelare i Damkronorna testats positivt och samtliga missar OS. Förutom Hanna Olsson och Sara Grahn handlar det också om Emmy Alasalmi och Linnea Hedin.

Fotnot: JP/Jnytt har sökt Hanna Olsson utan att lyckas.

Annons

Annons

Till toppen av sidan