Annons

Annons

Annons

Senaste nytt om J-Södra

KLART: JP/Jnytt sänder J-Södras försäsong – här är matcherna som är aktuella: ”Otroligt kul och spännande”

Sommaren är långt borta ännu, men det hindrar inte JP/Jnytt från att inleda fotbollsfesten.

Fem matcher från J-Södras försäsong kan du som är prenumerant se på vår sajt, med start redan på lördag när länsderby väntar mot IFK Värnamo.

– Otroligt kul och spännande, säger JP/Jnytts sportredaktör Donald Sandström.

Text

Fem livesända träningsmatcher med J-Södra kan du som är prenumerant se på sajten.

Bild: Donald Sandström

Annons

Efter en tuff höst landade J-Södra till slut på en elfteplats i Superettan och klarade sig undan kvalet. I april inleder man den nya säsongen, när man tar emot AFC Eskilstuna på Stadsparksvallen.

Innan dess ska ett antal viktiga träningsmatcher spelas och du som är prenumerant på JP/Jnytt kommer att kunna se minst fem av dem live på sajten. Bland annat sänder vi mötet med premiärmotståndaren AFC den 12 februari och länsderbyt mot nyblivna allsvenska laget IFK Värnamo.

– Förra säsongen blev inte alls vad varken jag eller J-Södra hade tänkt sig. Till den här säsongen har J-Södra möblerat om en hel del i truppen och tränaren Patric Jildefalk har haft mycket att säga till om när det gäller lagbygget.

Annons

– Det här har gjort att man värvat flera spetsspelare som bör kliva rakt in i startlaget och höja slagstyrkan rejält. Och då ska man även ha i åtanke att J-Södra inte har värvat färdigt utan söker framförallt en renodlad anfallare, fortsätter Donald Sandström.

Annons

2022 fyller J-Södra 100 år, något som man vill fira med stora framgångar. Att få en bra start på säsongen kan vara viktigt, även om laget har en del nya namn i truppen som behöver spela in sig.

J-Södras tränare Patric Jildefalk ser själv fram emot både den första träningsmatchen och premiären framöver.

– Det ser både spännande och bra ut och som alltid när det drar ihop sig till säsongspremiär är det lite nervöst och många frågor som ska besvaras. Men jag är nöjd med truppen som innehåller både unga hungriga spelare och rutinerade som varit med i hetluften tidigare. Men gemensamt för dem är att de är duktiga fotbollsspelare och det är därför de är med.

– Att möta IFK Värnamo som gick upp i allsvenskan är också givetvis jätteskoj.

Micke Nordstrand, projektledare inom livesporten, menar att den livesända fotbollen med lokala lag engagerar över stora delar av Bonnier News Local, där JP/Jnytt ingår.

– Försäsongen är särskilt intressant. Det är där de första svaren kommer. Om hur lagen formerar sig och vilka av nyförvärven som sticker ut. Det är så klart glädjande att vi kan visa matcher med J-Södra för JP/Jnytts sportintresserade publik. Vi ser att det finns ett stort intresse för våra sändningar, säger Micke Nordstrand.

Annons

Fakta

Här är matcherna vi sänder med J-Södra

Lördag 29 januari 13.00: IFK Värnamo – J-Södra

Lördag 5 februari: J-Södra – Skövde AIK
Onsdag 9 februari: J-Södra – Husqvarna
Lördag 12 februari: 15.00: AFC Eskilstuna – J-Södra
Lördag 19 februari: J-Södra – Norrby
Fler matcher kan tillkomma.

För att se matcherna måste du vara prenumerant på JP/Jnytt. Är du inte redan prenumerant blir du det enkelt genom att klicka här. Har du en prenumeration så loggar du enkelt in genom att klicka här.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan