Annons

Annons

Annons

Längdåkning

Blytung OS-debut för Leo Johansson: ”Som att andas genom ett sugrör”

Leo Johansson från Skillingaryd åkte sitt första OS-lopp under söndagen. Men det blev en OS-debut som inte riktigt blev som han hade tänkt sig.

– Det var verkligen inte den debuten man ville ha, säger han till Radiosporten.

Text

Leo Johansson slutade på 37:e plats i sitt första OS-lopp.

Bild: Bildbyrån

Annons

22-årige Leo Johanssons OS-uppladdning var allt annat än optimal. Skillingarydsåkaren fick ett positivt covid-test och hamnade i karantän. På grund av det missade han landslagets höghöjdsläger i Livigno.

Leo Johansson löste sedan flera negativt test och fick ändå åka iväg till Peking, där hamnade han på karantänshotell och fick sköta träningen på hotellet. Under lördagen körde Leo Johansson sitt första OS-lopp när han startade i skiathlonen. Men det blev tufft för Johansson som åkte in på en 37:e plats.

Annons

Annons

– Det var som att åka med ett sugrör i munnen och andas. Jag fick ingen luft för fem öre, säger han till Radiosporten efter loppet.

Lagkamraten Calle Halfvarsson slutade på plats 30, även han missade höghöjdslägret inför OS på grund av sjukdom.

– Jag trodde det skulle gå rätt bra med de åtta dagar som vi har fått här jag och Leo, men man ser ju att Leo också är långt ifrån där han ska vara. Det är lite synd och det känns som att det hade större betydelse än vad jag trodde, säger Halfvarsson.

För Leo Johanssons del hoppas han att han ska få fler chanser i Peking.

– Det var verkligen inte den debuten man ville ha. Förhoppningsvis får jag någon mer chans att göra det bättre, säger han.

Vann loppet gjorde ryssen Alexander Bolsjunov. Bäste svensk blev William Poromaa på en sjätteplats.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan