Annons

Annons

Annons

Annons

Ishockey

Avslutade karriären för två år sedan - nu gör tidigare HV-stjärnan comeback: ”Var ett snabbt beslut”

Hon lämnade HV71 efter säsongen 2019 men efter en säsong med AIK avslutade hon karriären. Nu gör Fanny Rask en överraskande comeback.

Fanny Rask hade fyra framgångsrika säsonger i HV71.

Bild: Bildbyrån

Annons

Fanny Rask kom till HV71 inför säsongen 15/16 och blev en bärande spelare under fyra säsonger. Hennes och lagets mest framgångsrika säsong var 16/17 då man tog ett SM-silver efter en finalförlust mot Djurgården.

Rask lämnade HV våren 2019 och återvände till AIK där det blev en säsong, sedan meddelade hon att karriären var över.

Under de senaste veckorna har Fanny Rask setts i tv-rutan som hockeyexpert under OS-sändningarna. Men nu skriver Hockeysverige.se att Rask gör comeback i SDHL-laget Djurgårdens IF.

Annons

Annons

– Ja det här var ju ingenting som jag hade planerat alls, men möjligheten dök upp när Djurgårdens GM Johan Schillgard ringde dagen innan transferfönstret stängde den 14 januari. Så det var ett snabbt beslut där och då med övergången. Sen fick jag mer betänketid efter det, säger Rask till sajten.

Det var nästan två år sedan Rask slutade spela hockey, men hennes fysiska status är hon inte orolig för.

– Jag vet att jag fortfarande är bra fysiskt tränad, men hur känslan är på isen har jag ingen aning om i nuläget. Jag hoppas framförallt kunna bidra med min rutin och ett lugn till de unga tjejerna i laget och såklart hjälpa ett tidigare väldigt skadedrabbat Djurgården att vinna matcher men resten får vi se, säger hon.

Annons

Annons

Till toppen av sidan