Annons

Annons

Annons

Annons

Ishockey

Hedman nollade Huddinge - nu är HC Dalen i slagläge i Allettan

Ett effektivt HC Dalen med en storspelande målvakt längst bak såg till att det blev seger mot Huddinge med 2-0, en seger som innebär att Dalen i allra högsta grad är med i kampen om topplatserna i Allettan.

Dalens målvakt Hampus Hedman gjorde en kanonmatch och gratulerades rejält av sina lagkamrater efter segern mot Huddinge.

Bild: Donald Sandström

Annons

Det ska sägas direkt. Dalen fick slita för segern, precis som förra gången man mötte Huddinge och stor del i segern hade målvakten Hampus Hedman som gjorde en kanonmatch när han höll nollan.

- Det är alltid roligt att vinna, men frågan är om det inte känns extra skönt när det är så tätt och hårt som det var i den här matchen, säger Hampus Hedman som fick slita hårt i den tredje perioden när Huddinge jagade ett kvitteringsmål.

- Det blev en hel del att göra i den tredje perioden men jag tycker att vi redde ut det bra. Jag hade väldigt bra hjälp av killarna framför mig som gjorde ett stort jobb i defensiven över hela banan, säger Hampus och fortsätter:

- Försvarsmässigt har vi gjort två toppmatcher i rad nu, dels mot Kalmar och nu mot Huddinge.

Annons

Efter Karl Smedbergs ledningsmål i den andra perioden låg HC Dalen ”i slagläge”. Och ju längre matchen led, desto mer chansade Huddinge framåt och tryckte på med precis allt man hade.

Annons

- Tittar man på den första och andra perioden så hade vi full kontroll på spelet. Vi fick matchen precis dit vi ville och det var stabilt och säkert.

Den första perioden kan ha varit en av de bästa som Dalen spelat den här säsongen. Man spelade stundtals riktigt bra och det är synd att det bara kom 302 personer till Smedjehov för att se laget spela. De hade varit värda betydligt mer folk på läktarna.

Karl Smedberg gav Dalen ledningen på en retur i den andra perioden sedan Oscar Josefsson svarat för förarbetet. Och det var samme Josefsson som punkterade matchen en gång för alla när han gjorde 2-0 i tom kasse. Då återstod det endast 20 sekunder av matchen.

Där emellan var det dock betydligt hårdare. Huddinge tryckte på rejält framåt, kom med fart och skapade rejält med målchanser. Man vann till exempel skotten i den tredje perioden med hela 18-5 vilket också säger en del om det övertag som stockholmarna hade.

- Jag fick mer att göra i tredje perioden. Och det var först då som Huddinge började sätta lite mer press på mig i målet. Annars var det ganska lugnt både i den första och den andra perioden.

Sju omgångar återstår för Dalen innan det är dags att summera. I toppen av tabellen finns Nybro med Karlskrona på andra plats. Därefter skuggar Dalen en poäng efter.

- Sådana här matcher betyder oerhört mycket. Det är väldigt utvecklande för de unga killarna att få vara med om sådant här spel, säger Dalens tränare Pelle Gustafsson.

- Jag är mycket nöjd med den första halvan av matchen, framförallt i den första perioden. Sedan blev det lite mer oroligt men när vi klarade av att döda ett par utvisningar i den tredje perioden blev det på något sätt matchavgörande.

Annons

Annons

Hur ska det här sluta framöver?

- Vi är med i bilden på samma sätt som flera andra klubbar och det kommer bli en kul avslutning. Nu möter vi snart både Nybro och Karlskrona och det ska bli riktigt roligt.

Redan på onsdag är det dags för Dalen att spela igen när man möter Skövde på bortaplan. Sedan väntar en mycket intressant match i Smedjehov på fredag då serieledande Nybro kommer på besök.

- Jättekul, det är en match som vi ser fram emot. Då hoppas jag verkligen att vi fyller Smedjehov med publik också, säger Pelle Gustafsson.

Fakta

HC Dalen-Huddinge 2-0

(0-0, 1-0, 1-0)
Första perioden: -
Andra perioden: 1-0 (3.53) Karl Smedberg (Oscar Josefsson/Erik Thorwalls).
Tredje perioden: 2-0 (19.40) Oscar Josefsson (Andreas Røykås Marthinsen/Hampus Hedman).
Skott: 24-20 (10-5, 9-6, 5-18)
Utvisningar, Dalen: Martin Jaeden 2, Axel Eidstedt 2, Kalle Holm 2, Karl Smedberg 2, Hugo Rostedt 2.
Utvisningar, Huddinge: Björn Jonasson 2, Kim Lennhammer 2, Felix Carenfelt 2.
Domare: Robin Werner
Publik: 302 i Smedjehov.

Tätt, hårt och jämnt blev det när Dalen tog tre mycket viktiga poäng i Allettan.

Bild: Donald Sandström

Hampus Hedman gratuleras av lagkompisarna efter matchen.

Bild: Donald Sandström

Annons

Erik Thorwalls framför Huddinges målvakt Albin Andersson.

Bild: Donald Sandström

Annons

Erik Eidstedt, nyttig back och viktig i defensiven för Dalen.

Bild: Donald Sandström

Karl Smedberg gjorde det förlösande ledningsmålet fram till 1-0 i den andra perioden.

Bild: Donald Sandström

Karl Smedberg, gjorde sitt sjätte mål för säsongen.

Bild: Donald Sandström

Ett mål och en assist. Oscar Josefsson hade en bra dag mot Huddinge.

Bild: Donald Sandström

Annons

Annons

Till toppen av sidan