Annons

Annons

Annons

Senaste nytt om SSL

JIK hade inte mycket att sätta emot: ”Vi mötte Sveriges bästa lag”

Att Jönköping damer skulle förlora mot Pixbo var ingen större överraskning. Det blev till slut förlust med 2-10 efter en match där JIK stundtals stod emot riktigt bra.

Text

Emmy Rommedahl, bra i JIK som dock inte hade mycket att sätta emot Pixbo.

Bild: Magnus Sundvall

Annons

- Det är inte mycket att säga om. Enligt min mening är Pixbo Sveriges bästa lag på damsidan och har en uppsjö av skickliga spelare. Så vi behöver inte alls skämmas för det här, säger JIK:s tränare Daniel Stenmarker.

- Vi hade några bra perioder mot Pixbo då vi skapade en hel del framåt och hade det varit ett ”vanligt lag” som vi mötte så hade vi förmodligen gjort fler mål. Visst är det tråkigt att förlora, men vi är absolut inte tokbesvikna efter det här.

Annons

Annons

Pixbo, med två gamla Jönköpingsbekantingar i laget i form av Cajsa Elmi och Alicia Svensson som tillsammans gjorde tre mål, tog kommandot när det återstod drygt fem minuter av den första perioden då 1-1 blev 1-4 innan pausvilan.

I den andra perioden höll JIK jämna steg med Pixbo som bara gjorde ett mål.

- I den tredje skruvade de upp tempot och gjorde flera ganska enkla mål. Men ändå tycker jag att vi gjorde saker som var bra.

- När man möter ett lag som Pixbo så blir man synad omgående när man gör ett misstag. Det smäller direkt bakåt och det kännetecknar ett bra lag.

Med sex matcher kvar att spela i SSL så är läget för JIK nästan hopplöst.

- Vi kan inte stirra på tabellen utan måste ta en match i taget. Nu möter vi Malmö i nästa omgång och då ska vi försöka vinna, gör vi det så får vi ta resten utifrån det, säger Daniel Stenmarker.

Något speciellt du är nöjd med?

- Vi har spelat med 14 tjejer både i fredags och nu mot Pixbo och det är givetvis bra att vi inte dras med skador också. Mot Pixbo var flera tjejer pigga, inte minst Emmy Rommedahl och Emma Thorsson.

Fakta

Jönköpings IK-Pixbo 2-10

(1-4, 0-1, 1-5)
Första perioden: 0-1 (4.31) Ida Sundberg (Emma Stenberg). 1-1 (134.54) Julia Adolfsson (Emma Thorsson). 1-2 (14.37) Alicia Svensson (Ida Eliasson). 1-3 (15.07) Moa Andersson (Eliska Krupnova). 1-4 (19.19) Ida Eliasson.
Andra perioden: 1-5 (16.44) Caroline Adelöw (Rikke Ingebrigtsli Hansen).
Tredje perioden: 1-6 (2.00) Caroline Adelöw (Alicia Svensson). 1-7 (2.29) Eliska Krupnova (Denisa Ratajova). 2-7 (5.26) Fanny Kruse (Emmy Rommedahl). 2-8 (8.17) Cajsa Elm (Klara Loneberg). 2-9 (8.44) Rikke Ingebrigtsli Hansen (Caroline Adelöw). 2-10 (10.12) Cajsa Elm (Emma Stenberg).
Skott: 28-41 (7-12, 7-17, 14-12).
Domare: Ola Nilsson och Mattias Sjöstedt.
Publik: 258 i Jönköpings Idrottshus.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan