Annons

Annons

Annons

Annons

Senaste nytt om HV71

HV71 föll trots drömstarten: ”Inte lätt att spela anfall när man är en mindre på isen”

Drömstart och 2–0-ledning efter en och en halv minut – men sedan tog det stopp för HV71, bland annat på grund av de många utvisningarna laget drog på sig.

– Vi har svårt att sätta dit puckarna men det är inte lätt att spela anfall när man är en mindre på isen, konstaterar HV-backen Linnéa Andersson efter 2–3-förlusten efter straffar i Husqvarna Garden.

HV71 fick en drömstart hemma mot Linköping, ledde med 2–0 efter 1.35 men sedan tog det stopp och det blev förlust med 2–3 efter straffar.

Bild: Patrik Sjöblom

Annons

HV71 jagar en tredjeplats i SDHL-tabellen och då hade det så klart suttit fint med tre poäng hemma mot Linköping, som ligger just trea, inför matchen fyra poäng före HV.

Och det började onekligen alldeles strålande för hemmalaget.

Jenna Raunio pricksköt 1–0 i krysset i power play efter en dryg minut och halvminuten senare gjorde Mira Jungåker samma sak och det stod 2–0. Två klassmål signerade två av landets största lovande talanger på damsidan.

– Vi kom ut med bra fart där men vi tappade tyvärr i slutet av första perioden, säger Linnéa Andersson, som väl knappast kan kallas lovande talang trots att hon bara är 23 år gammal men som agerade hur stabilt som helst mot Linköping.

Linnéa Andersson var bra när HV71 föll med 2–3 efter straffar mot Linköping.

Bild: Patrik Sjöblom

Annons

Annons

HV-backen har uppenbarligen vuxit ännu mer efter OS-uttagningen och turneringen i Peking.

– Det var otroligt roligt att spela i OS. Det är något jag kommer att ha med mig hela livet. Men det är skönt och kul att vara tillbaka i vardagen också, säger hon.

Och det började alltså bra för HV med 2–0-ledning efter 1.35. Sedan hann dock laget dra på sig tre utvisningar innan perioden var halvvägs hunnen och där tilläts Linköping komma in i matchen.

– Jag tycker ändå att vi kom tillbaka bra efter slutet på första perioden men vi har svårt att sätta dit puckarna men det är inte lätt att spela anfall när man är en mindre på isen.

En bra hockeymatch bjöd trean och fyran i SDHL-tabellen på, med bra fart och mycket kamp. Linköping är ett fysiskt lag som är jobbigt att möta, inte minst för HV-backarna, som bara är fem till antalet.

Att Linköping nu vann och utökade försprånget till HV71 med ytterligare en poäng – nu skiljer det fem lagen emellan – är inte något Linnéa Andersson tar lätt på.

– Det är viktigt med placeringar i slutspelet. Ju högre upp man kommer, desto lättare motstånd blir det. Men vi har inte gett upp tredjeplatsen.

Lina van Noort var bra i HV-målet men kunde inte hindra Jessica Adolfsson från att göra två straffmål.

Bild: Patrik Sjöblom

Jenna Raunios 1–0 var ett klassmål.

Bild: Patrik Sjöblom

Annons

Annons

Mira Jungåker pricksköt 2–0 till HV71.

Bild: Patrik Sjöblom

Fakta

Matchfakta: SDHL

HV71–Linköping 2–3 e. str. (2–1, 0–0, 0–1, 0–0, 0–1)

Första perioden: 1–0 (1.03) Jenna Raunio (Nicoline Jensen, Sarah Bujold) spel fem mot fyra, 2–0 (1.35) Mira Jungåker (Sanni Hakala), 2–1 (13.05) Marthe Brunvold.

Andra perioden: –

Tredje perioden: 2–2 (7.52) Sydney Brodt (Justine Leanne Reyes, Jessica Adolfsson) spel fem mot fyra.

Förlängning: –

Straffar: 2–3, Jessica Adolfsson.

Skott: 16–34 (4–14, 5–5, 7–12, 0–2, 0–1)

Utv, HV : 8x2. LHC: 6x2.

Domare: Oscar Niklasson.

Publik: 90.

Bild: Patrik Sjöblom

Annons

Annons

Till toppen av sidan