Annons

Annons

Annons

Jönköping

De kämpar för att ingen ska lämnas utanför – får miljonbidrag

Människor med en funktionsvariation får inte samma förutsättningar inom kulturvärlden som andra, enligt Share music and performing arts. Nu har organisationen mottagit sex miljoner i bidrag för att utveckla sitt förändringsarbete.

– I Jönköpings län är det tydligt att man satsar mer på inkludering när det gäller sport än kultur, menar verksamhetschefen Sophia Alexandersson.

Text

Share music and performing arts verkar för allas rätt att uppleva, delta i och utöva konst och kultur. De jobbar för att få bort utanförskap inom exempelvis konserter, utställningar och uppvisningar. Nästa år har de 20-årsjubileum. De är verksamma i Jönköpings län, Skåne och Västra Götaland. Här ser vi en aktivitet i Kulturhuset Spira i Jönköping. Foto: Pressbild/Share music and performing arts

Annons

Någon vill sitta i publiken för att ta del av ett framträdande, en annan vill stå på scenen och musicera. En tredje drömmer om att släppa sin första skiva och en fjärde om att få ställa ut sina tavlor. Men en sak har de alla gemensamt, som gör att dessa önskningar enbart stannar där – de har en funktionsvariation. Det gör att de begränsas av dagens kulturutbud.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan