Annons

Annons

Annons

Annons

Senaste nytt om J-Södra

Södratalanger får seniorkontrakt: ”Visat att han är ett föredöme”

J-Södra bygger för framtiden. Nu meddelar klubben att två lovande ungdomar får seniorkontrakt.

Bild: Martin Andersson, Magnus Sundvall

Annons

Den 19-årige backen Arvid Eriksson från Mullsjö IF började träna med J-Södra under 2019 och flyttade permanent till klubben 2020. Han har imponerat under sin tid i akademin och under försäsongen fick han spela i träningsmatcherna. Nu har han skrivit ett a-lagskontrakt som sträcker sig över 2025.

– Arvid har under sin tid i akademin tagit ytterligare kliv och har med sin professionalitet och inställning både på och vid sidan av planen visat att han är ett föredöme. Han är duktig på att vara fysisk i sitt närkampsspel och bra på att driva fram boll när yta finns. Det ska bli spännande att följa Arvids utveckling när han nu tar klivet upp till en seniormiljö, säger klubbens akademichef Simon Meijer till klubbens hemsida.

Annons

Annons

Även 18-årige mittfältaren Emirhan Gecer har skrivit ett seniorkontrakt över säsongen 2025. Gecer har gått hela vägen genom klubben, från fotbollsskolan till seniorlaget.

– Emirhan har med sin inställning och ambition visat att han är ett föredöme, genom att aldrig vara nöjd utan hela tiden ha viljan att utvecklas. Hans främsta egenskaper är hans spelförståelse och teknik, där han från sin mittfältsposition alltid försöker hitta sina medspelare i attraktiva ytor. Det ska bli spännande att följa Emirhans utveckling i seniorlaget, säger Meijer.

Emirhan Gecer var inbjuden till den tyska klubben St Pauli för att provträna. Men pandemin kom i vägen. Nu har han skrivit ett seniorkontrakt med J-Södra.

Bild: Magnus Sundvall

Arvid Eriksson kom från Mullsjö under 2019.

Bild: Martin Andersson

Annons

Annons

Till toppen av sidan