Annons

Annons

Annons

Annons

Senaste nytt om HV71

Amerikansk landslagsspelare klar för HV: ”Är en naturlig ledare”

Han var USA:s kapten under vinterns OS. Nu är han klar för HV71.

– Både jag och min familj ser väldigt mycket fram emot att bli en del av HV71, säger Andy Miele.

Andy Miele (till vänster) var kapten för USA:s OS-lag.

Bild: TT

Annons

Centern Andy Miele har ett rätt bra cv. Han har bland gjort 15 NHL-matcher, spelat 163 matcher i KHL, deltagit i två VM och spelat ett OS.

Nu flyttar han till Jönköping och HV71.

– Andy är en väldigt skicklig center som gjort mycket poäng i hela sin karriär och som kommer att ge vår offensiv en ytterligare dimension, men bidrar också med hårt jobb och är tuff i närkampsspelet. Han har är en naturlig ledare både på isen och i omklädningsrummet och vi är glada att han väljer HV71 som sin nästa klubb, säger Kent Norberg, sportchef i HV71 till klubbens hemsida.

Annons

Annons

De senaste två säsongerna spenderade Miele i KHL-klubben Nizhny Novogrod där han svarade för 80 poäng på 102 matcher. Men årets säsong avslutades i schweiziska Lausanne där Miele gjorde nio poäng på sju matcher.

– Både jag och min familj ser väldigt mycket fram emot att bli en del av HV71. Jag har spelat i Jönköping en gång tidigare och kommer ihåg vilken häftig atmosfär det är i arenan. Jag ska göra allt jag kan för att bidra till att HV71 ska bli ett lag att räkna med i SHL, säger Andy Miele.

Miele har tidigare spelat även i Sverige. 2017/18 spelade han i först Malmö Redhawks innan han bytte till Växjö Lakers där han också vann SM-guld.

Kontraktet med Miele är skrivet över ett år.

Andy Miele har tidigare vunnit SM-guld med Växjö.

Bild: Bildbyrån

Annons

Annons

Till toppen av sidan