Annons

Annons

Annons

Annons

Bostadsmarknaden i Jönköping

Priser på villor sjunker snabbare i Jönköping än resten av landet ”Säljarna har en förhoppning om att just deras villa är ett undantag”

De senaste tre månaderna har priserna på villor sjunkit med 2,4 procent, vilket är mer än genomsnittet i riket, där nedgången stannade på 1 procent.

– Den som planerar att sälja sin bostad måste nu vänja sig vid tanken att den kanske inte är värd riktigt lika mycket som för några månader sedan, säger Marcus Svanberg, vd på Länsförsäkringar Fastighetsförmedling i ett pressmeddelande.

Text: 

Marcus Svanberg, vd på Länsförsäkringar Fastighetsförmedling säger att man får förbereda sig på att ens bostad är mindre värd.

Bild: TT, Pär Grännö

Annons

Den osäkra omvärlden och höjda räntorna fortsätter att påverka den svenska bostadsmarknaden och det syns på villapriserna i Jönköpings kommun, där villapriserna sjönk med 2,4 procent de senaste tre månaderna. Dessutom säljs det färre villor med 665 försäljningar under perioden, en nedgång med tolv procent, visar ny statistik från Svensk Mäklarstatistik, något som antas bero på att många väntar med försäljning i väntan på stabilare tider.

Läs vidare med Digital!

8 kri veckan i 8 veckor

Läs dina lokala nyheter för 8 kr/vecka i 8 veckor - du betalar 32 kr/månad. Därefter tillsvidare 129 kr/månad.

Ingen bindningstid. Säg upp när du vill.

Visa vad som ingår i Digital

Det här ingår i Digitalpaketet

  • Alla lokala nyheter på vår sajt och nyhetsapp.
  • Läsarshoppen med mängder av erbjudanden – spara tusenlappar!
  • Nyhetsbrev med de senaste nyheterna – direkt i mejlen varje dag.

Annons

Annons

Till toppen av sidan