Annons

Annons

Annons

Valet 2022

Debatt
Det går bra för Jönköping – men det finns ännu mer potential

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Alla unga ska kunna flytta hemifrån, skriver debattören.

Bild: Pär Grännö

Annons

DEBATT. För några veckor sedan utsågs vi till “Årets Superkommun” av Dagens Samhälle. Dessförinnan har vi, under mandatperioden, prisats av EU med deras tillgänglighetspris.

Utöver att vinna priser har vi investerat en miljard kronor på att bygga ut äldreomsorgen, byggt över ett tusen nya bostäder varje år och gjort en stor språksatsning inom för- och grundskola.

Det märks i Jönköpings kommun när Socialdemokraterna får vara en del av styret. Vi är stolta över det arbetet vi har lagt ner efter maktskiftet 2018, äntligen ger resultat. Men Jönköping som kommun har fortfarande ännu mer potential.

Vårt Jönköping kan bättre.

Vi vill fortsätta bygga vårt socialdemokratiska samhälle där vi alla bidrar och skapar ett bättre samhälle tillsammans. För oss handlar det om att skapa jämlikhet och trygghet för alla som bor i vår kommun. Tryggheten är extra viktig för oss, det handlar dels om att alla ska känna sig trygga att röra sig i vår kommun.

Annons

Annons

Men också att du som arbetar i Jönköping ska ha en trygg anställning och att du som blir äldre vet att personalen har rätt förutsättningar för att kunna ge en omsorg i världsklass.

Därför pekar vi ut en rad trygghetssatsningar som vi vill se kommande mandatperiod. Vi vill satsa mer på våra barn och unga. Vi är övertygade om att vi kan skapa bättre villkor för den som är ung i Jönköping.

Alla som vill ska kunna uppleva stadens kultur och evenemang, därför vill vi skapa ett aktivitetskort...

Fler fritidsgårdar med specialinriktningar är något vi vill se, en fritidsgård med gaminginriktning behövs i en gamingstad som Jönköping. Där alla barn får en jämlik chans att utöva gaming på sin fritid. Utöver det kan Jönköping göra mer för att fler unga ska få en god start på livet och gå ut skolan med godkända betyg.

Du som blir äldre i Jönköping ska kunna njuta av att få mer ledig tid. Vi socialdemokrater ser inte bara äldresatsningar som satsningar på äldreomsorgen. Vi vill att du som blir äldre i vår kommun ska kunna leva ett aktivt och rikt liv.

En satsning som vi ser som extra viktig är på föreningslivet och seniorkontakter, vi vill aktivt motarbeta ensamhet bland äldre genom att öka delaktigheten i föreningslivet.

Ingen ska behöva leva i ofrivillig ensamhet i vårt samhällsbygge. Alla som vill ska kunna uppleva stadens kultur och evenemang, därför vill vi skapa ett aktivitetskort som, i samarbete med näringslivet, erbjuder våra pensionärer rabatter på stadens kultur och evenemang.

Annons

Annons

Under den gångna mandatperioden satte vi ett ambitiöst mål för byggandet av bostäder i Jönköping och målet har nåtts, varje år. Över 1 000 nybyggda bostäder byggdes varje år under mandatperioden. Vi vill fortsätta hålla en hög takt i bostadsbyggandet och bygga i hela kommunen.

Så att alla unga ska kunna flytta hemifrån och att vi kan välkomna nya invånare till Jönköpings kommun. Därför känns det kul att se att det finns fler partier som lovar att bygga mer, vi är beredda att samarbeta brett med de flesta partier för att lösa Jönköpings utmaningar och skapa ett Jönköping som kan bättre.

Mona Forsberg (S)

Kommunalrådskandidat

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan