Annons

Annons

Annons

Valet 2022

Debatt
Så här vill vi i C fortsätta utveckla Jönköpings kommun

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

”Det är av största vikt att vi tar ansvar för en stabil ekonomi”, skriver Ann-Marie Nilsson.

Bild: Robert Eriksson

Annons

DEBATT. Jönköping är ingen egen ö i världen. Vi som bor och verkar här påverkas direkt av det som händer i andra delar av världen. Det har nog alla blivit väl medvetna om efter Rysslands invasion av Ukraina.

Alla hushåll och företag känner av ökade priser på el, livsmedel, byggmaterial med mera. Det kommer också att påverka kommunens ekonomi. Det är av största vikt att vi tar ansvar för en stabil ekonomi med ett resultat som långsiktigt tryggar en välfärd av god kvalitet och kan betala en del av alla de investeringar en växande kommun behöver göra.

En av kommunens största utmaningar är kompetensförsörjning. Kvalitet i skola och äldreomsorg uppstår i mötet mellan personal och elev/omsorgstagare. Nu måste fokus vara på kompetensutveckling, arbetsvillkor och arbetsmiljö för att vi ska få fler som vill jobba i kommunens verksamheter.

Annons

Annons

Jag är tacksam över de många företag som verkar i vår kommun. De skapar jobb och är med och bygger samhället. Som kommun har vi ett viktigt uppdrag att ge goda förutsättningar för såväl företag som vill växa som nyetableringar.

Det handlar om säker och effektiv myndighetsutövning, bra service, utbildningsmöjligheter och välfungerande infrastruktur.

Nu behöver vi också se till att det finns möjligheter till bostadsbyggande, även i kommunens minsta orter.

Det behövs mer av statliga investeringar i transportinfrastrukturen i Jönköping och hela länet. Det handlar om upprustning av vägar och järnvägar men också om nya stambanor som kommer att ge människor och företag tillgång till en större arbetsmarknad och ger större utrymme för godstransporter på befintligt järnvägsnät.

Glädjande nog har vi nu också fattat beslut om en fullstor kombiterminal på Torsvik. Helt enligt den plan som kommunen arbetat med sedan 2005. Näringslivet förtjänar långsiktiga spelregler och ska kunna lita på politiska beslut.

För oss i Centerpartiet är landsbygdens villkor inte bara en fråga som är aktuell i valrörelser, för oss är landsbygden lika viktig varje dag. Det är därför vi har initierat många förslag som också blivit verklighet.

Dit hör bland annat bredband på landsbygden, landsbygdsutvecklare, landsbygdsanslag (som bland annat möjliggjort en mack på Visingsö) och en förskola i Norra Unnaryd som öppnas i höst.

Annons

Nu behöver vi också se till att det finns möjligheter till bostadsbyggande, även i kommunens minsta orter. Det är så vi skapar underlag för service och möjligheter för människor att förverkliga sin livsdröm om att på landsbygden.

Valet den 11 september handlar i allra högsta grad om vilket samhälle vi vill ha. Centerpartiet står upp för medmänsklighet och ett öppet samhälle, där grupper inte ställs mot varandra beroende på vem man är eller var man kommer ifrån. Ett jämställt samhälle där kvinnor och män behandlas lika.

Ann-Marie Nilsson (C)

Kommunstyrelsens ordförande Jönköpings kommun och förstanamn på Centerpartiets lista till kommunfullmäktige

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan