Annons

Annons

Annons

Innebandy

Storstjärnan berättar – därför återvänder han till FHIB: ”Blir tufft när man inte känner det”

Tim Andersson Carlsson återvänder till Fagerhult Habo. För tidningen berättar han om beslutet att lämna Kalmarsund redan efter ett år och varför han valde att nobba Mullsjö.

– Det här beslutet känns bäst för mig, säger storskytten.

Text

Tim Andersson återvänder till Fagerhult Habo efter en säsong i Kalmarsund.

Bild: Bildbyrån

Annons

Tim Andersson Carlsson var en stark bidragande faktor till att Fagerhult Habo säsongen 2019-2020 gick upp till SSL då han gjorde 29 mål och 24 assist på 21 matcher.

Året i SSL fortsatte Andersson Carlsson att briljera och trots att FHIB åkte ur gjorde forwarden 38 mål och elva assist på 25 matcher.

Efter den säsongen valde Andersson Carlsson att skriva på ett 2+1-kontrakt med Kalmarsund.

Men under onsdagen kom beskedet att Andersson Carlsson återvänder till Fagerhult Habo.

– Jag känner att jag i Kalmar inte fått ut det jag vet jag kan som spelare och det är många faktorer till att det blivit så. Skadan är en stor grej som tog mycket energi från mig förra säsongen men också att jag inte fått den rollen jag behöver för att leverera den innebandyn jag kan, säger Tim Andersson Carlsson till JP/Jnytt.

Annons

Annons

Andersson Carlsson tycker att det är tråkigt att han inte fick det att stämma i Kalmarsund, men känner också att man ibland måste sätta sig själv i första läget.

– Ibland måste man vara egoistisk och tänka på vad som är bäst för en själv och göra vad man kan för att hitta glädjen till innebandyn igen.

Har du tappat den, känner du?

– Den har jag tappat. Jag är van vid att producera många poäng som spelare och få ett stort förtroende. Det blir tufft när man inte känner att man får förtroendet.

Var det självklart för dig att återvända till Fagerhult Habo?

– Det bästa för mig är att komma tillbaka till Fagerhult Habo och gå upp till SSL med dem igen. Där känner jag alla sedan tidigare så det är en enkel lösning. Men det har varit andra klubbar som hört av sig också.

Andersson Carlsson berättar att minst två andra klubbar visat intresse:

– Mullsjö har varit på mig och Visby också. Johan Kihlblom (Mullsjös tränare) har jag jättebra kontakt med och haft honom som tränare förut och han ville ha mig nu till Mullsjö.

Men det var aldrig aktuellt för dig?

– Nej, det här beslutet känns bäst för mig.

När Andersson Carlsson blir spelklar är just nu inte bestämt. Däremot hoppas han vara redo till hemmapremiären mot Höllviken som spelas 24 september.

– Det är blandade känslor just nu för mig. Det är sjukt tråkigt att lämna Kalmar och alla fina vänner här, men det ska bli kul att komma tillbaka till Fagerhult och till publiken där.

Annons

Fagerhult Habos sportchef Andreas Linderum är väldigt nöjd över att Andersson Carlsson valt att återvända till klubben.

Annons

– Det betyder såklart hur mycket som helst. Sist han spelade i allsvenskan med oss gjorde han ju kaos med hela serien. Han har visat att han kan göra många mål i SSL också och han gjorde dessutom mål i SM-finalen här för några månader sedan. Han är förmodligen välkommen i alla klubbar i hela världen, så det är såklart en klassvärvning, säger han till tidningen.

Hur har ni lyckats med den här värvningen?

– Det har gått väldigt fort nu på slutet. I grund och botten är det såklart Tim som har känt att han vill hem och då har vi jobbat på snabbt och med externa medel lyckats ro det här i land.

Ni var väl en av förhandsfavoriterna i allsvenskan inför den här säsongen, nu blir ni väl större favoriter?

– Nja, det vill jag inte säga. Men allt annat än att vi lyckas ta oss till ett SSL-kval är ju ett fiasko.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan