Annons

Annons

Annons

Gislaved

Demenssjuk ramlade ur sängen – fick inte läkarvård på nästan två dygn

I slutet av juli ramlade en brukare på Blomstervägens demensboende ur sängen. Trots tydliga regler lät de två vårdarna, som skulle hjälpa brukaren att vända på sig i sängen, bli att anmäla händelsen.

Först ett och ett halvt dygn senare uppmärksammades det inträffade och brukaren fördes till Värnamo sjukhus för undersökning, där det konstaterades att hen ådragit sig en fraktur på höftleden. När situationen uppdagades valde socialförvaltningen i Gislaveds kommun att göra en Lex Maria-anmälan till Inspektionen för vård och omsorg, IVO.

Text: 

Enligt Lex Maria-anmälan till IVO skriver Doris Kjellström, medicinskt ansvarig sjuksköterska på socialförvaltningen i Gislaveds kommun att: "Vårdtagaren har svårt att själv redogöra för vad som besvärade och har utsatts för lång tid av smärta och lidande innan situationen uppmärksammades.".

Bild: Johan Wallesjö, Anna Karlsson

Annons

– Den inblandade personalen känner väl till rutinerna, men kan inte riktigt förklara varför de valde att inte rapportera, säger Doris Kjellström, medicinskt ansvarig sjuksköterska för socialförvaltningen i Gislaveds kommun.

0 kren månad

Läs vidare med Digital!

Läs för 0 kr i en månad – därefter tills vidare 129 kr/månad. Ingen bindningstid.

Visa vad som ingår i Digital

Det här ingår i Digitalpaketet

  • Alla lokala nyheter på vår sajt och nyhetsapp.
  • Läsarshoppen med mängder av erbjudanden – spara tusenlappar!
  • Nyhetsbrev med de senaste nyheterna – direkt i mejlen varje dag.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan