Annons

Annons

Annons

På Stan

Jönköpingskocken Gustav ligger bakom Smålands egen landskapsmeny: ”När vi bjuder ska det vara rejält”

Vätterkräftor, äpplen från Rudenstams och gös från Järsnästrakten. Det är några av inslagen på Smålands nya landskapsmeny, som har utformats av bland andra Jönköpingskocken Gustav Arnell.

– När vi väl bjuder i Småland, då ska det vara rejält, säger han om menyn.

Text

Gustav Arnell, som i nuläget bor i Bankeryd, har varit med och tagit fram Smålands landskapsmåltid. På menyn finns bland annat rätten Gös med Vätterkräftor och kantareller, smörbakad spetskål, kräft- och krondillsky. Bild: Länsstyrelsen i Jönköpings län

Annons

Den nya landskapsmåltiden är utformad av tre kockar från de olika småländska länen. Uppdraget att utforma denna meny kom från landshövdingarna i Jönköpings län, Kalmar län och Kronobergs län, skriver Länsstyrelsen i Jönköpings län i ett pressmeddelande.

0 kren månad

Läs vidare med Digital!

Läs för 0 kr i en månad – därefter tills vidare 149 kr/månad. Ingen bindningstid.

Visa vad som ingår i Digital

Det här ingår i Digitalpaketet

  • Alla nyheter på jp.se
  • Nyhetsappen med pushnotiser
  • Nyhetsbrev med senaste nytt

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan