Annons

Annons

Annons

Kungens besök i Jönköping

Kronprinsessan i Sydney: Pappa i goda händer

Kronprinsessan Victoria, på officiellt besök i Australien, är inte orolig för kungens operation nästa måndag.

– Personligen känner jag mig väldigt trygg med att pappa kommer att vara i goda händer, säger kronprinsessan till TT i Sydney.

Kronprinsessan Victoria och prins Daniel är på besök i Australien. Här står de vid Sydneyoperan med Harbour Bridge i bakgrunden.

Annons

Två dagar innan besöket i Jönköping meddelar hovet att kung Carl XVI Gustaf ska opereras nästa måndag, den 20 februari.

Det handlar om ett planerat ingrepp med titthålsteknik i hjärtområdet, och sker på inrådan av kungens livmedikus, enligt ett pressmeddelande från kungahuset.

– Det är väl tyvärr sånt som i bland behöver ske. Men personligen känner jag mig väldigt trygg med att pappa kommer att vara i goda händer. Och jag är tacksam för den hjälp som man faktiskt kan få i Sverige, säger kronprinsessan på besök i Sydney.

Annons

Annons

"Kungen mår bra", skrev kungahuset i tisdags. Hans officiella program fram till operationsdagen genomförs enligt plan.

Kronprinsessan Victoria och prins Daniel är på officiellt besök i Australien, på önskemål av regeringen. På torsdag flyger kronprinsessparet till Nya Zeeland, där ytterligare tre dagar väntar med ett fullspäckat schema i Wellington och Hamilton.

Programmet ska enligt plan avslutas på lördag eftermiddag.

TT: Påverkar kungens ingrepp resan?

– Nej, det ska det inte göra, säger kronprinsessan Victoria.

Carl XVI Gustafs och drottning Silvias besök i Jönköping på torsdag, som en del i kungens firande av 50 år på tronen, kommer alltså inte påverkas av operationen.

Fakta

Fakta: Besöket i Australien och Nya Zeeland

De två officiella besöken äger rum på önskemål av regeringen.

Med kronprinsessparet reser bistånds- och utrikeshandelsminister Johan Forssell (M). Syftet är att bredda och utveckla Sveriges relationer med de två länderna inom handel och politik.

I Australien har kronprinsessparet bland annat deltagit i bilaterala möten med representanter för den australiska regeringen, samt deltagit i en konferens om hållbar gruvdrift samt ett klimatmöte med fokus på elektrifiering.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan