Annons

Annons

Annons

Norrköping

Regionpolischef Mats Löfving hittad död i sitt hem

Mats Löfving, regionpolischef i Stockholm, har hittats död i sitt hem.

"Det är oerhört tragiskt", säger rikspolischef Anders Thornberg i ett pressmeddelande.

Mats Löfving hittades avliden i sitt hem i Norrköping. Arkivbild.

Annons

Polisen larmades vid 19-tiden på onsdagen, via SOS, om en skadad person inomhus. Den drabbade var Mats Löfving, som hittades avliden i sitt hem i Norrköping.

"Det är med stor sorg och bestörtning jag tagit emot besked om att ställföreträdande rikspolischef och regionpolischef Mats Löfving har avlidit. Det är oerhört tragiskt", säger rikspolischef Anders Thornberg i pressmeddelandet.

Annons

Polisen utreder dödsfallet och arbetar för att ta reda på vad som inträffat.

Annons

"Mina tankar går till Mats Löfving, hans anhöriga och arbetskollegor. Vi kommer göra allt vi kan för att stödja dem i denna svåra stund", säger Anders Thornberg.

Inga ytterligare kommenterar kan lämnas i nuläget, skriver polisen i sitt pressmeddelande.

Mats Löfving blev 61 år gammal.

Omplacerades i december

Löfving, tidigare chef för nationella operativa avdelningen (Noa) och regionpolischef i Stockholm, omplacerades i december förra året i samband med att utredningar inleddes gällande hans relation med dåvarande underrättelsechefen Linda Staaf.

Han har varit misstänkt för grovt tjänstefel i samband med tillsättningen av Staaf som underrättelsechef vid Noa 2015, samt för beslutet att tilldela Staaf ett tjänstevapen 2020.

Ansågs jävig

Utredaren Runar Viksten, som har granskat händelserna inom polisledningen, presenterade sin rapport på onsdagen. Viksten anser att Löfving var jävig i fyra fall, bland annat när han höjde Linda Staafs lön, och att rikspolischefen Thornberg bör överväga att skilja Mats Löfving från sin tjänst.

Viksten anser dock inte i rapporten att det förelåg något jäv när Staaf fick tjänsten.

Rikspolischefen Anders Thornberg sade på en pressträff på onsdagen att han skulle gå igenom rapporten noggrant och att han planerade att ha ett arbetsrättsligt samtal med Mats Löfving i närtid, för att höra hur han ställde sig till slutsatserna.

Parallellt med utredningen har en åklagarledd förundersökning pågått. Löfving har förnekat brott.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan