Annons

Annons

Annons

Huskvarna

KD-politikerns cannabiskritik: ”Man går över en gräns”

Sara Skyttedal är inte rätt namn att fronta Kristdemokraternas EU-politik, anser KD-politikern Mikael Bäckström från Jönköpings län som nu meddelar att han själv kandiderar.

– Jag delar inte hennes uppfattning om att legalisera cannabis., säger han.

Text

Sara Skyttedal är inte rätt namn att fronta Kristdemokraternas EU-politik, anser KD-politikern Mikael Bäckström från Jönköpings län som nu meddelar utåt att han själv kandiderar.

Bild: Johannes Björck

Annons

Vem som ska bli Kristdemokraternas toppnamn i EU-parlamentet avgörs först nästa sommar. Men frågan är om det finns ett tillräckligt brett stöd för Sara Skyttedal, som nu är partiets ansikte utåt. Hennes kandidatur för omval 2024 har splittrat kristdemokrater efter kontroversiella utspelet om att legalisera cannabis, något som även partiledaren Ebba Busch markerat mot. Sara Skyttedal har även sagt att hon brukat narkotika.

Än så länge är frågan om EU-kandidater inte i skarpt läge, men det är ingen hemlighet att Kristdemokraterna vill återfå sitt förtroende som parti när det handlar om viktiga frågor som jordbruk.

– EU är oerhört viktigt för lantbruket och skogsbruket. Det här är en viktig fråga som engagerar. Folk som kommer från jord och skog kan verksamheten, då ser jag att det är viktigt att vi har kandidater som kan vara med och påverka för den framtida livsmedels- och skogsproduktionen, säger Mikael Bäckström.

Han är att betrakta som en tung lantbruksprofil, har en plats i kristdemokratiska bondeförbundet och driver bondgård i Vireda utanför Aneby. I höstas kandiderade han till en riksdagsplats men föll på mållinjen när Tidöpartierna bildade regering. Han har tidigare engagerat sig i Centerpartiet och suttit i LRF:s riksförbundsstyrelse fram till 2018.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan