Annons

Annons

Annons

Kaoset på Vallen

Polisen anmäler sig själva efter tumultet på Stadsparksvallen

Polisen i Jönköping anmäler sig själva efter skandalscenerna som följde utanför Stadsparksvallen efter J-Södras match mot Helsingborg förra helgen.

”Vi har upprättat en polisanmälan som ligger på SU, då vi inte ska utreda och bedöma oss själva”, skriver Boel Dahleman, biträdande lokalpolisområdeschef i Jönköping.

Polisen i Jönköping anmäler sig själva efter skandalscenerna som följde utanför Stadsparksvallen efter J-Södras match mot Helsingborg. FOTO: Bildbyrån.

Annons

Polisen har fått hård kritik från besökare efter Superettanmatchen den 19 augusti. Supportrar från Helsingborg har vittnat om att de blev pepparsprejade när de var på väg från arenan till supporterbussarna.

Helsingborgs supporterklubb har även kritiserat polisen för att de inte hjälpte till att ta hand om människor som kommit i kontakt med pepparsprej. Jönköpingspolisen har även blivit anmälda till JO (Justitieombudsmannen) av två privatpersoner som var på matchen på Stadsparksvallen och sedan hamnade mitt i tumultet efter slutsignalen.

”Jag har aldrig tidigare känt mig så otrygg på en match och inte för mitt liv trodde jag att polisen var de som skulle få mig att känna så. Hade funderingar på att ta med mig min son på 3,5 år till matchen, tack och lov gjorde jag aldrig det", skriver en av JO-anmälarna.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan