Annons

Annons

Annons

Ekonomikrisen i Jönköping

Så mycket dyrare har utelunchen blivit – se unika listan här: ”Jag tror man har förståelse”

I takt med höjda räntor och stigande inköpspriser har även lunchrestaurangerna höjt priserna – en del mer, en del mindre.

David Jonsson, som är delägare i tre restauranger i Jönköping, säger att de har försökt att vara återhållsamma med prishöjningar så långt det varit möjligt.

– Man ska inte höja för sakens skull, samtidigt är det ganska naturligt att priserna går upp, säger han.

”Passerar man 130 kronor för en lunch, så tror jag det blir svettigt för många”, säger krögaren David Jonsson om var smärtgränsen går för att äta lunch på en restaurang i Jönköping.

Bild: Cecilia Nilsen Palm

Annons

Det är torsdag och klockan närmar sig tolv när David Jonsson tar emot inne på Vesterbrunn Brasserie & Bar, en av tre restauranger som han driver tillsammans med Anne Lindahl.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan