Företaget finns på en rad platser i landet och jobbar mycket med kunder inom lagerbranschen som exempelvis DHL, Elgiganten och Schenker. För några veckor sedan blev det känt att Logent lägger ner i Helsingborg och Norrköping som drabbade ungefär 400 fast anställda och visstidsanställda. Lite senare var det Jönköpings tur.

Arbetsbrist orsaken

— När vi fick beskedet att verksamheten i Jönköping skulle läggas ned var huvudorsaken arbetsbrist och att man förlorat kontrakt. Strax innan ombildade Logent verksamheten till Logent Resurs i Jönköping och det är det bolaget som sedan lades ned, vilket kan tyckas märkligt, säger Magnus Lagerqvist, ombudsman på Transport.

— Uppgifter om att anställda har blivit omplacerade om de ifrågasatt sin arbetssituation gör mig också illa berörd, fortsätter Magnus Lagerqvist.

De anställda är i stort anslutna till Transportfacket eller Handels.

Känns otryggt

— Jag har varit på Logent i flera år på en rad uppdrag. Vi fick ingen förvarning utan det kom som en blixt från klar himmel. Det kändes väldigt jobbigt förstås. Jag vet inte vad jag ska göra efter att kontraktet går ut. Bemanningsbranschen har jag tröttnat på, den känns för otrygg, säger en av de drabbade som vill vara anonym.

En del av de drabbade har fortfarande kontrakt kvar i en eller några månader. Ett okänt antal har skaffat nya jobb hos konkurrenter eller lämnat bemanningsbranschen.

— Många av dem är unga och utrikesfödda som vi varit i kontakt med. Jag tycker inte läget är kört, det finns en hel del jobb att söka, säger Anders B Johansson, vd på Curonova som jobbar med omställning och att hjälpa uppsagda till ny sysselsättning.

Logents vd Mats Olsson har hittills inte velat kommentera ärendet och inte heller regionchef Jonathan Hansén.

— Jag har inte mandat att säga någonting. Du får tala med Mats Olsson, säger Jonathan Hansén.

Riksdagsledamot Peter Persson (S) har också engagerat sig i fallet och träffat flera av de anställda inom Transport.

— Det som gör mig beklämd i samtalet med de drabbade är att det berättades om otrygga arbetsförhållanden och att de inte vågade ifrågasätta någonting. Arbetar man länge under sådana villkor tappar man lusten att jobba. Det vi ser nu är en massarbetslöshet där företagen alltid kan välja någon annan, säger han.